pellatv
Live

Ανοιχτό το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη

Το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην Κρήτη συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

"Ο κ. Μουζάλας μας ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση η Κρήτη δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό για την υποδοχή των προσφύγων, ενδέχεται όμως να βρίσκεται στην επόμενη φάση. Ο αρμόδιος υπουργός βρήκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την πρότασή μας -ως δήμων Κρήτης και ιδιαιτέρως ως δήμου Χανίων δεδομένου ότι από εμάς ξεκίνησε αυτή η πρόταση- για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών υπό ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες στη συνέχεια θα εξετάσουμε με αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου" αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

"Επίσης μας ευχαρίστησε για την συνεισφορά μας στην ανθρωπιστική βοήθεια που οργανώνουμε και θα αποστείλουμε τις επόμενες μέρες και μάλιστα συνεννοηθήκαμε για το πού και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η αποστολή" προσθέτει.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».