pellatv
Live

Αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Για «πολιτικό θράσος» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π.Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως «ό,τι και να πει ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική». Για «προκλητική συμπεριφορά» κάνει λόγο το ΚΚΕ, για έκθεση «στείρων ιδεών» μιλά ο ΛΑΟΣ, ενώ σύμφωνα με τον Συνασπισμό η «πολιτική του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου».
«Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να βαπτίζει κανείς το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων "πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής, τα λουκέτα των επιχειρήσεων "ενίσχυση της επιχειρηματικότητας" και την ύφεση και την ανεργία "όραμα για την ανάπτυξη"» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της» πρόσθεσε.

«Η προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εναντίον του λαού δεν έχει όρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας» προσθέτει.
«Για να μην ακούσουν ακόμα πιο προκλητικά οι εργαζόμενοι και κυρίως για να μην υποστούν όσα πιο βάρβαρα τους ετοιμάζουν, πρέπει το γρηγορότερο να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τους στυλοβάτες της πολιτικής του, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, και να στρατευθούν με το ΚΚΕ στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, που την εγγυάται η λαϊκή εξουσία».

Για «έκθεση στείρων ιδεών» έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια στο κενό».
«Η ελπίδα για κάτι καινούριο από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, μετατράπηκε σε πλήξη» αναφέρει.
«Επιβεβαιώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης. Τα διαρκή πειράματα επιδεινώνουν την τραγική κατάσταση της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου» αναφέρει από την πλευρά του ο Συνασπισμός.

«Κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι και οι δανειστές μας. Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ό,τι κι αν ψελλίζει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο» προσθέτει.

Ο Συνασπισμός αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει ότι ο βαθιά ταξικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας, αλλά και η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολικής του μνημονίου οδηγούν σε αδιέξοδο.
«Τώρα πια η εκτίμηση αυτή αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα» συμπληρώνει.
Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός δεν «είπε ούτε μία κουβέντα» για τις δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη καταπολέμηση της ακρίβειας.
«Όσα αισιόδοξα μηνύματα και αν προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας η πραγματικότητα είναι τόσο κραυγαλέα και επίμονη και οι επιπτώσεις της διακυβέρνησης τόσο χειροπιαστές και αρνητικές για τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να με κανένα τρόπο να εξωραϊστούν» προσθέτει σε ανακοίνωσή της.
Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού συγκρούονται δυστυχώς με την πραγματικότητα. Αισιόδοξοι θα μπορούσαμε να είμαστε, μόνο αν επενδύαμε ουσιαστικά στην ταυτόχρονη έξοδο της χώρας από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, κάτι που η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αδυνατούν ακόμη και να σκεφτούν.
»Και μόνο που μιλούν για "πράσινη ανάπτυξη" την ώρα που κάνουν μονοπώλιο τις οδικές μεταφορές και βάζουν στον πάγο την περιβαλλοντική νομοθεσία, δείχνει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, ο πρωθυπουργός ζει σε άλλο πλανήτη». Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook