pellatv
Live

Απογοήτευση από την αγοραστική κίνηση

Απογοητευμένοι από την κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων δηλώνουν περισσότεροι από έξι στους δέκα έμποροι, δηλαδή ποσοστό 63%, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εγνατίας-Δραγούμη-Βενιζέλου, συγκεντρώνει τους περισσότερους δυσαρεστημένους (77%), καθώς εκεί αναπτύσσονται κατά κύριο λόγο τα έργα του μετρό, «κρύβοντας» τις βιτρίνες και δυσχεραίνοντας την πρόσβαση των υποψήφιων αγοραστών.

Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήγαγε σε δείγμα 300 εμπορικών επιχειρήσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), αν και οι καταστηματάρχες προσέβλεπαν στις εκπτώσεις για την αναζωογόνηση της αγοράς, αφού από την αρχή του καλοκαιριού η κίνηση ήταν «μουδιασμένη», μόνο το 37% δηλώνει ευχαριστημένο από την κίνηση, αν και τα ποσοστά ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή.

Πιο ικανοποιημένοι από τον τζίρο τους στην περίοδο των εκπτώσεων -σε ποσοστό 52%- είναι οι καταστηματάρχες στη συγκριτικά «ακριβότερη» περιοχή της αγοράς του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή- Αγίας Σοφίας- Μητροπόλεως- Προξένου Κορομηλά.

Στο τρίγωνο Ερμού - Βασιλέως Ηρακλείου- Δημητρίου Γούναρη ικανοποιημένοι δηλώνουν σε ποσοστό 36%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το ιστορικό κέντρο είναι 37%. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καλά φαίνεται ότι δούλεψαν στις εκπτώσεις μόνο 35% των εμπόρων, ενώ στη δυτική μόνο 38%.

Στην πλειοψηφία τους, οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι δούλεψαν μόνο τις πρώτες δύο εβδομάδες της περιόδου των χαμηλών τιμών και στη συνέχεια υπήρξε κάμψη. Αυξημένο κατά 7%, σε σχέση με την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων είναι το ποσοστό των εμπόρων (48%), που δήλωσαν ότι η αρνητική εικόνα της αγοράς οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ