pellatv
Live

Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι δεν άφησαν το αεροπλάνο του Τσίπρα να κάνει στάση στη Ρόδο, πριν το Ιράν!

Η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργού αεροσκάφους ενόψει του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης με αναχώρηση το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου από την Ελευσίνα, με στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα απογειωνόταν για το Ιράν, μέσω Τουρκίας και Συρίας.
Όμως οι Τούρκοι... απέρριψαν το σχέδιο πτήσης της Αθήνας με το πρόσχημα πως το αεροσκάφος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι στρατιωτικό, υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα και γι' αυτό δεν μπορούσε να προσγειωθεί στη Ρόδο, γιατί τη θεωρούν αποστρατιωτικοποιημένη.
Ζήτησαν λοιπόν από την Ελλάδα νέο σχέδιο πτήσης και αντιπρότειναν να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος του πρωθυπουργού στην Άγκυρα ή την Αλεξανδρούπολη ή κάπου αλλού! Έλληνες διπλωμάτες πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα να μην καταθέσει η Αθήνα νέο σχέδιο πτήσης που να περιλαμβάνει την Τουρκία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί υποχώρηση και αναγνώριση της Ελλάδας πως η Ρόδος είναι αποστρατικοποιημένη.
Έτσι, μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε με νέο σχέδιο πτήσης, το οποίο δεν συμπεριελάμβανε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Επιλέχθηκε η διαδρομή νότια της Κύπρου και στη συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, επειδή οι σχέσεις Ιράν – Σαουδικής Αραβίας είναι στο... "κόκκινο", δόθηκε άδεια υπερπτήσης από τον Σαουδάραβα βασιλιά!

Πηγή: Καθημερινή

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».