pellatv
Live

Διαδικτυακή απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες τους απέστειλαν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι πρόκειται δήθεν να λάβουν χρήματα από τη ΔΕΗ ως επιστροφή.

Επίσης, οι δράστες παρακινούσαν πολίτες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να γίνουν πειστικοί και αληθοφανείς στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρεία - πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.

Πηγή: tanea.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:31 - 1η θέση σε διαγωνισμό της YMEF κατέκτησε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Πέλλας

12:33 - Για Απόκριες και Κούλουμα η πυξίδα δείχνει και φέτος Σκύδρα

11:22 - ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

12:35 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ

19:44 - Απάτη: Στην Πέλλα οι νεκροί ποτίζουν χωράφια!

19:42 - Στη δεξίωση για το νέο έτος του Επιμελητηρίου Πέλλας ο Λάκης Βασιλειάδης

19:39 - Εδεσσαϊκό Καρναβάλι-Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλιού –

19:36 - Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Έβρου και συνολικά της Θράκης από τον ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς στην Αλεξανδρούπολη

19:35 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

19:33 - Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης