pellatv
Live

Δίκη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας και αποφάσισε να δώσει διακοπή στη δίκη για τις 25 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί δύο από τους τέσσερις καταγγέλοντες ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία της νομιμοποίησης της υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ενώ η δικηγόρος των άλλων δύο, Μαρία Κουρτέση, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες της δίκης.

«Διαφωνούμε με το αίτημα διακοπής», είπε ο Γιάννης Βλάχος και συνέχισε: «Όσες διακοπές και να δωθούν, σε επόμενη θα έχει πάλι πρόβλημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα αναβολής. Εάν ο κύριος κατηγορούμενος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί, γιατί από την άλλη κωλυσιεργεί; Ή ξέρει ότι θα καταδικαστεί και θέλει να το παρατείνει ή θέλει να συμπληρωθεί το 18μηνο και να αφεθεί ελεύθερος μεσούσης της δίκης. Ζητούμε να απορριφθεί το αίτημα και να διοριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο δεύτερος δικηγόρος».

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής τόνισε δε ότι οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε ότι η πλευρά Λιγνάδη επιθυμεί διακαώς να πραγματοποιηθεί η δίκη. «Δεν είναι αντικείμενο της δίκης το 18μηνο, αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η δίκη να διακοπεί πλην όμως να δοθεί σύντομη δικάσιμος.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Λιγνάδης. Στις θέσεις του ακροατηρίου βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα