pellatv
Live

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπό έλεγχο τέθηκε η εστία φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς από εναέρια πτητικά μέσα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Υπό έλεγχο τέθηκε η νέα εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς στον Όλυμπο, το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024.

Στην περιοχή επιχείρησαν άμεσα πέντε εναέρια πτητικά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή τα μέσα πολιτικής προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Η άμεση αντίδραση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα. Στην περιοχή θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα για να επιτηρούν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αναγνωρίζει την προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό που επιχείρησε και σήμερα, για δεύτερη μέρα, στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε νέο σημείο, κάτω από δύσκολες και επίπονες συνθήκες και ευχαριστεί το αρμόδιο Υπουργείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην ανάβουν εστίες φωτιάς, για κανέναν λόγο, έως και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου