pellatv
Live

Δήμος Κασσάνδρας- Ομιλία με θέμα “Ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον: Αντιμετωπίζοντας τον Σχολικό Εκφοβισμό και εντοπίζοντας τη Σεξουαλική Κακοποίηση Ανηλίκων”

Ο Δήμος Κασσάνδρας, με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας, διοργάνωσε έναν ουσιαστικό κύκλο ομιλιών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ζητήματα της ενδοσχολικής βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μέγας Αλέξανδρος" του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, με ενθουσιώδη συμμετοχή.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, κα. Αναστασία Χαλκιά, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη συνέχισης αυτών των δράσεων και την έμφαση που δίνει ο Δήμος στην προστασία των παιδιών και στη δημιουργία ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για αυτά. Ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή τους και ανακοίνωσε την επέκταση των δράσεων στα υπόλοιπα χωριά του δήμου.

Οι ομιλητές περιέλαβαν:

Κ. Βαρδάκης Λάζαρος, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, MSc Κλινική Τοξικολογία, Ακαδημαϊκός Συνεργάτης Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Α.Π.Θ., που μίλησε για την ανίχνευση της ενδοοικογενειακής βίας μέσω παιδικού ιχνογραφήματος.
Κ. Άγγος Παύλος, Ψυχίατρος MD, MSc Ψυχιατροδικαστική, Β' Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, Ψ.Ν.Θ., που ανέλυσε τις αιτίες και τις συνέπειες της ενδοσχολικής βίας και τις στρατηγικές παρέμβασης.
Κ. Δούραλη Σοφία, Ψυχίατρος MD, MSc, Α' Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, Ψ.Ν.Θ., που εστίασε στη θυματοποίηση και την αντιμετώπιση της βίας στο σχολικό περιβάλλον.
Dr. Ελένη Καλύβα, Ιατροδικαστής MD, MSc, PhD, Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η οποία παρουσίασε την ιατροδικαστική διερεύνηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Μετά το πέρας των ομιλιών, πραγματοποιήθηκαν ερωτήσεις από το κοινό με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις από τους ειδικούς.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την πρόληψη των φαινομένων που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ψυχική ευημερία των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους