pellatv
Live

Εισαγγελική παρέμβαση για διαρροή της δικογραφίας στα Γλυκά Νερά

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ελεγχθεί εάν υπάρχει παραβίαση υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η διαρροή της δικογραφίας και του ημερολογίου της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, όπως ο ίδιος ομολόγησε, στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ελεγχθεί εάν υπάρχει παραβίαση υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της δικογραφίας, με ειδική αναφορά στο ημερολόγιο της Καρολάιν.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει αναφορά σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης», τα οποία έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Αναφέρει δε, χαρακτηριστικά ότι «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Ο εισαγγελικός λειτουργός παραθέτει στην παραγγελία του σχετικά δημοσιεύματα αλλά κυρίως την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας».

Πηγή :Lifo.gr

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:42 - Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ «ΠαιχνιδίΖω» στην Κρύα Βρύση είναι εδώ και φέτος!

14:38 - Θέατρο Σκιών στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Καλοκαιρινές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

14:35 - Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας ενόψει της μεταβολής του καιρού αύριο Παρασκευή 20/06 και το Σάββατο 21/06, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους

14:32 - ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

11:29 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

13:44 - Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2024-2025 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

13:42 - Δήμος Αλμωπίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

12:12 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (έως 27/6) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:09 - Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων