pellatv
Live

Εισαγγελική παρέμβαση για τo ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ζήτησε η Κεραμέως

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης φέρουν τα νέα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Συγκεκριμένα, με αναφορά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως  προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης»

Τρεις συλλήψεις για τα νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση φοιτητών, σε απάντηση της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους. Παρά ταύτα, ούτε σήμερα έλειψαν τα επεισόδια καθώς μια συγκροτημένη ομάδα κουκουλοφόρων -που βρισκόταν εντός του σχολείου- άρχισε να πετά μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους φοιτητές και τους αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, ενώ προέβησαν και σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος συλληφθείς είχε πάνω του κόφτη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές εκ των οποίων ένας Αλβανός, που ήρθαν από άλλο σχολείο για να συνδράμουν αυτούς που είναι μέσα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας

10:34 - Μιχάλης Κατρίνης: Επί 6 χρόνια η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανομία στα πανεπιστήμια

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας