pellatv
Live

Εκδήλωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την παρουσίαση του Πυρρίχιου Χορού ΣΕΡΡΑ

«Ο Πυρρίχιος στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Παρουσίαση Φακέλου & Βίντεο Καταγραφής Χορού.»

 

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου – Ώρα 6.30μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης»

Σταυρούπολη Δήμου Παύλου Μελά

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του Χορού ΣΕΡΡΑ (Πυρρίχιος), το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221 στην Σταυρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα. Αλεξία Ιωαννίδου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και υπεύθυνη του Χορού «Σέρρα» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα συμμετάσχει ως εισηγήτρια με θέμα «Ο Πυρρίχιος στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Παρουσίαση Φακέλου & Βίντεο Καταγραφής Χορού».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί σχετικό βίντεο που δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδία μας, ενώ χορευτές των σωματείων μελών του Σ.Πο.Σ. Ν. Θεσσαλονίκης της Π.Ο.Ε. θα αποδώσουν τον Πυρρίχιο Χορό «Σέρρα».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή, στήριξε και τέθηκε επικεφαλής φορέας στο αίτημα εγγραφής του πολεμικού χορού, το οποίο τεκμηριώθηκε επιστημονικά από την κα. Ιωαννίδου Αλεξία, μέσω της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εργασίας και το 2022 εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά.

Xορηγός ζωντανής μετάδοσης η εταιρεία Livemedia.

https://www.livemedia.gr/poeserra24 

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025