pellatv
Live

Ενεργοποιείται το σχέδιο «Δευκαλίων» για την Κεφαλονιά

Δέκα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας την Κεφαλονιά, ενώ έγινε αισθητή ακόμη και στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 05.08 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου, στις δυτικές ακτές του νησιού.

Τη δόνηση των 5,7 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει μέχρι στιγμής αρκετοί σεισμοί μικρότερου μεγέθους με μόνο έναν από αυτούς να μετριέται πάνω από 4 Ρίχτερ.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) και καθηγητής γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στην Κεφαλονιά χαρακτήρισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρότατη τη νέα σεισμική δόνηση.

Ο πύραρχος Κεφαλονιάς κ. Μιλτιάδης Τετενές ανέφερε στο Mega, ότι υπήρξαν αρκετές υλικές ζημιές από σπάσιμο τζαμιών, κεραμιδιών και πτώσεις αντικειμένων, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα για απεγκλωβισμούς κατοίκων από τα σπίτια τους, από πτώσεις βιβλιοθηκών, ντουλαπών κ.α.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ζάκυνθο που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Εντολή να ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Δευκαλίων», που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κεφαλονιά μετά τον νέο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ, έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της ημέρας μεταβαίνει στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο με αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα αποπλεύσει ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέροντας μεταξύ άλλων και διάφορα μηχανήματα. Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ενημερώνει για την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ