pellatv
Live

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ζάκυνθο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Τουρισμού, βουλευτή Α' Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ζάκυνθο.

Η κυρία Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού, στην οποία παρευρέθηκαν ο βουλευτής Διονύσιος Ακτύπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Καποδίστριας και ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στασινόπουλος. Παρουσίασε την πολιτική και το όραμα του Υπουργείου για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που έχει ως γνώμονα την ισορροπία, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

Αναφέρθηκε στη σύσταση νέων θεσμών  και την προώθηση νομοθετικών παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του Τουρισμού. Επισήμανε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως η αναβάθμιση των τουριστικών λιμανιών, αλλά και την έμφαση που δίνεται σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, του αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού, του καταδυτικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς και τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρας μας.

Η κυρία Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το πλάτωμα του Ναυαγίου, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Ζακύνθου  Δημήτρη Ακτύπη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καποδίστρια, τον Δήμαρχο Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Ζήκο. Υπογράμμισε ότι  «η Πολιτεία επιθυμεί να αποκατασταθεί και να είναι προσβάσιμο το μοναδικό αυτό αξιοθέατο, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και προστασίας, με την τοπική κοινωνία να έχει λόγο στην διαχείρισή του».

Η Υπουργός Τουρισμού είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο του νησιού, ενώ προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου της Ζακύνθου. Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, περπάτησε στην πόλη και συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες.

Σε δηλώσεις της  μετά το τέλος της επίσκεψης, η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε:

«Σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει, η ηχηρή φωνή της Πατρίδας μας έχει τεράστια σημασία. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια έγιναν πολλά. Η Ελλάδα από αρνητικό παράδειγμα της Ευρώπης έχει πλέον μία από τις υψηλότερες επιδόσεις ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης, στέκεται και μιλάει με αξιοπιστία όχι μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά για τα γενικότερα ευρωπαϊκά ζητήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Όλα αυτά πρέπει να τα διατηρήσουμε, αλλά πρέπει να γίνουν και ακόμα περισσότερα. Στις 9 Ιουνίου στη Νέα Δημοκρατία δίνουμε μια ακόμη καθοριστική μάχη, για να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη και να προσφέρουμε στην Ελλάδα τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη».

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV