pellatv
Live

Η Χαλκιδική στις πρώτες επιλογές των Ιταλών – Τα αφιερώματα σε ΜΜΕ της χώρας

Ένα πρόγραμμα προβολής της Χαλκιδικής στην Ιταλική αγορά σχεδίασε και υλοποίησε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΤΟΧ στην Ιταλική αγορά, κα. Ελένη Σαρικώστα με αφορμή τις απευθείας πτήσεις της Aegean airlines από τη Ρώμη και το Μιλάνο στο Διεθνές αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμα του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής ανταποκρίθηκαν διακεκριμένοι Ιταλοί δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και εκπρόσωποι εξειδικευμένων ταξιδιωτικών πρακτορείων οι οποίοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική σε 3  θεματικά ταξίδια που σχεδιάστηκαν ειδικά για εκείνους, προκειμένου να αναδείξει ο προορισμός την αυθεντική και εναλλακτική του πλευρά.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Το τηλεοπτικό κανάλι LA7 και η εκπομπή Eden – Un pianeta da salvare [https://www.la7.it/eden/rivedila7/eden-un-pianeta-da-salvare-puntata-del-2272022-23-07-2022-446365], μία από τις μεγαλύτερες σε τηλεθέαση εκπομπές στην Ιταλία, πρόβαλλαν ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα για τη Χαλκιδική μιλώντας εκτεταμένα και για τις 3 χερσονήσους της με αναφορές στην ιστορία της, τον Αριστοτέλη, το κρασιά της, τους παραδοσιακούς της οικισμούς δείχνοντας πλάνα από τις περιοχές της Νέας Ποτίδαιας, Αθύτου, Ουρανούπολης, Αρχαίων Σταγείρων, Ολυμπιάδας, Παρθενώνα, Νέο Μαρμαρά, τις εξωτικές παραλίες της Σιθωνίας και το Άγιο Όρος.

Παράλληλα, πάνω από 8 θεματικά άρθρα έχουν ήδη δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ιταλίας καθώς και στην επίσημη σελίδα της Ένωσης GIST [http://www.gist.it/grecia-lisola-di-ammouliani-modello-green/ & http://www.gist.it/penisola-calcidica-oasi-green-nellazzurro-del-mare-egeo/] ως αποτέλεσμα της πολύ πετυχημένης δημοσιογραφικής αποστολής των εκπροσώπων της Ένωσης των Ιταλών ταξιδιωτικών δημοσιογράφων (GIST) που οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ΤΟΧ τον Ιούνιο στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του GIST, Dr Sabrina Talarico δημοσίευσε τους 5 λόγους που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τη Χαλκιδική [https://www.ilviaggiatore-magazine.it/luoghi-viaggi/mare-penisola-calcidica-5-motivi/], ο Mr. Falanga – διευθυντής του περιοδικού ON TE ROAD MAGAZINE προτείνει road trip διαδρομές στη Χαλκιδική [https://www.moto-ontheroad.it/on-the-road/reportage-in-moto/penisola-calcidica/], η Mrs. Iannini από την εφημερίδα IL GIORNALE παρουσιάζει την Αμμουλιανή και την μετάβασή της σε πράσινο νησί [https://blog.ilgiornale.it/viaggiopervoi/2022/07/21/grecia-penisola-di-halkidiki/], ο Mr. Lupini – Διευθυντής της ITALIA A TAVOLA TV MAGAZINE αναδεικνύει την πλούσια γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής [https://www.italiaatavola.net/check-in/locali-turismo/viaggi-itinerari/2022/7/3/mare-turchese-miele-polpi-dolmadaki-ecco-grecia-del-nord-che-non-ti-aspetti/88023/], η Mrs. Tomasini του GRAZIA και του Lonely Planet IT εκθειάζει τις παραλίες της Χαλκιδικής και προτείνει μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος [https://www.grazia.it/stile-di-vita/viaggi/dove-andare-in-grecia-penisola-calcidica] ενώ ο δημοσιογράφος Mr. Maurizio από La  Stampa παρουσιάζει τη Χαλκιδική ως τον «μπλε & πράσινο» παράδεισο του Αιγαίου. Τέλος, η εφημερίδα Corriere Della Sera δημοσίευσε εκτενές άρθρο για την αποικία του Ιππόκαμπου στο Στρατώνι και το Ενάλιο Ινστιτούτο [https://www.corriere.it/cronache/22_maggio_23/cavallucci-marini-stratoni-progetto-salvarli-dall-estinzione-ccb0df54-da5d-11ec-85d9-79001994e61c.shtml].

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρης Τάσιος «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε φέτος η Χαλκιδική στην Ιταλία. Νιώθουμε ικανοποίηση με την απόδοση της δουλειάς μας, 6 χρόνια συστηματικής προσπάθειας αποδίδει καρπούς εν μέσω πανδημίας. Η Ιταλία είναι μία ανερχόμενη αγορά για τη Χαλκιδική όπου -πριν την πανδημία- οι αφίξεις κατέγραφαν ετήσιες αυξήσεις της τάξεως του 7-9%. Φέτος, λόγω και των απευθείας πτήσεων της Aegean από τη Ρώμη και το Μιλάνο αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και θεωρώ ότι η προβολή που λάβαμε ήταν εξαιρετική. Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, τον Οκτώβριο θα λάβουμε μέρος στην Έκθεση Αρχαιολογίας [Mediterranean Exchange of Archaeological Tourism] στο PAESTUM με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό καθώς και στις Διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο Ρίμινι και το Μιλάνο».

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα