pellatv
Live

Κακαράντζουλα: «Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από τηλεοπτική εκπομπή» -Πώς το προμηθεύτηκε, η απολογία της

Όλα ξεκίνησαν από τότε που γνώρισε τον 40χρονο, άρχισε να λέει η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της, μετά τη συγγνώμη που ζήτησε από την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Να σημειωθεί ότι μετά την απολογία της δράστιδος, η δίκη το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Οκτωβρίου με την εισαγγελική πρόταση.

Η απολογία της Εφης Κακαράντζουλα για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Ν… και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα, όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα, αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπαθησα να απομακρυνθώ, γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί», είπε στην απολογία της η Εφη Κακαράντζουλα δράστις της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία μεταφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ανέκφραστη, όπως και τις προηγούμενες φορές.

Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος κατέθεσε στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου την προηγούμενη εβδομάδα λέγοντας ότι με την Κακαράντζουλα είχε περιστασιακή ερωτική σχέση και ότι πρώτη φορά εκείνη την ημέρα της δίκης έβλεπε από κοντά την Ιωάννα Παλιοσπύρου, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα λεγόμενα του θύματος.

«Πήρα την ιδέα για το βιτριόλι από τηλεοπτική εκπομπή»
Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στο δικαστήριο πώς σκέφτηκε να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να τη σκοτώσει, αλλά να την εκδικηθεί: «Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή».

Πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι
Η δράστις της φρικτής επίθεσης Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της μίληε και για το πώς προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Είπε πως το βρήκε στο κέντρο της Αθήνας από έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής: «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά, χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι ένα λίτρο, γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε».

Στη συνέχεια της απολογίας της επανήλθε στο θέμα και πρόσθεσε:
«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουαρίο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανό απ' έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

Πώς περιέγραψε τη στιγμή της φρικτής επίθεσης στην Ιωάννα
Η κατηγορούμενη στην απολογία της αναφέρθηκε αναλυτικά στη στιγμή της επίθεσης: «Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα, εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη μίλησε για την ημέρα που οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες: «Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Η επικοινωνία της με την ξαδέλφη της Ιωάννας
Η 36χρονη μίλησε για την επικοινωνία που είχε με την ξαδέλφη της Ιωάννας μετά την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι: «Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πως είναι γιατί όπως σας είπα ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Εφη Κακαράντζουλα: «Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης»
Στη συνέχεια η Εφη Κακαράντζουλα δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα:

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε πού να βρείτε και ποια ώρα την Ιωαννα;
Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.
Πρόεδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;
Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος, αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.
Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.
Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.
Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;
Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.
Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;
Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Ο πρόεδρος στη συνέχεια επέδειξε στην κατηγορούμενη φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου για να της δείξει την κατάσταση της υγείας της αμέσως μετά το καυστικό υγρό αλλά και μετά τις επεμβάσεις, με τη μητέρα της Ιωάννας να ξεσπά σε λυγμούς.

Πρόεδρος: Γιατί το κάνατε;
Κατηγορουμένη: Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες.

Ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα
Στην αρχή της απολογίας της η Εφη Κακαράντζουλα ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

Οι κουβέντες της προκάλεσαν την αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας ο οποίος ακούστηκε να σχολιάζει ειρωνικά: «νιάου».

Νωρίτερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε πλησιάσει την Κακαράντζουλα και της είπε: : «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;».

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου, 2021


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook