pellatv
Live

Κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων από το Δήμαρχο Έδεσσας

Ο Δήμος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βανδαλισμών που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη. Οι συγκεκριμένες ενέργειες, πέρα από την αισθητική υποβάθμιση που προκαλούν, επιβαρύνουν οικονομικά τον Δήμο και κατ' επέκταση τους δημότες και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Για τον λόγο αυτό, και σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας την άμεση διερεύνηση των περιστατικών και την απόδοση ευθυνών.

Οι βανδαλισμοί δεν αποτελούν τρόπο έκφρασης, ούτε εξυπηρετούν κάποιον σκοπό. Αντίθετα, βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο και υπονομεύουν την προσπάθεια όλων μας να διατηρήσουμε την πόλη μας όμορφη και φιλόξενη. Καλούμε τους δημότες να μην επιδίδονται σε τέτοιες ενέργειες, καθώς πρόκειται για αξιόποινες πράξεις που επιφέρουν σοβαρές νομικές συνέπειες τις οποίες οι υπεύθυνοι, εφόσον ταυτοποιηθούν, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Ο Δήμος Έδεσσας θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της ευταξίας και της αισθητικής της πόλης μας, Ωστόσο, η προστασία του κοινόχρηστου χώρου είναι υπόθεση συλλογική και ο σεβασμός προς αυτόν δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής υπευθυνότητας.

 

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ