pellatv
Live

Κορυφώνεται η προετοιμασία των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει του β’ γύρου, την Κυριακή, των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ έχουν επιστρατεύσει τα επιτελεία τους, ιδίως στις περιοχές όπου η μάχη κρίνεται αμφίρροπη, ενώ το μεγάλο ζητούμενο και για τις δύο παρατάξεις είναι να καταφέρουν να μειώσουν το μεγάλο ποσοστό αποχής των ψηφοφόρων, που καταγράφηκε στον α' γύρο των εκλογών (έφτασε στο 40%).
Το κυβερνών κόμμα, διά του Μιχ.Καρχιμάκη, επιχείρησε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, την ώρα που στη Ρηγίλλης στοχεύουν στο να κατακτήσουν τον «μαγικό» αριθμό των επτά περιφερειών. Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μ.Καρχιμάκης κάλεσε, την Παρασκευή, τους ψηφοφόρους της Αριστεράς να αγνοήσουν τη γραμμή «λευκό, άκυρο ή αποχή» που έχουν δώσει τα κόμματά τους και να στηρίξουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών δεν θα μείνει αμέτοχη, γιατί έχει άποψη και θέση, γιατί δεν έχει μάθει να παρακολουθεί αλλά να διαμορφώνει τις εξελίξεις, γιατί ξέρει ότι οι μεγάλες αλλαγές και ανατροπές δεν γίνονται από αυτούς που απέχουν, αλλά από αυτούς που δηλώνουν 'παρών» δήλωσε.
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών θα συναντηθούμε αυτή την Κυριακή στην κάλπη», σημειώνοντας ότι στην Περιφέρεια Αττικής, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα «θα συναντηθούμε με την πλειοψηφία των πολιτών που τοποθετούν τον εαυτό τους στη μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη για να δώσουμε τη νίκη σε συνδυασμούς και πρόσωπα που πιστεύουν και μπορούν να αναδείξουν τις δυνατότητες και τον πλούτο των τοπικών κοινωνιών». Την Παρασκευή, οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Π.Μαντούβαλου για τον Δήμο Πειραιά εξέδωσαν ανακοίνωση, βάσει της οποίας στηρίζουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα και όχι τον υποψήφιο της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι του συνδυασμού 'Πειραιάς, πόλη θρύλος' του Πέτρου Μαντούβαλου δηλώνουμε ότι αγωνιστήκαμε στο πλευρό του επικεφαλής του συνδυασμού μας. Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δηλώνουμε ότι αφού ο συνδυασμός μας δεν βρίσκεται στον β΄γύρο, αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πέρα από κόμματα και χρώματα ο κατάλληλος να δώσει λύσεις στα προβλήματα του Πειραιά είναι ο Γιάννης Μίχας που επί οκτώ χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξανακάνει τον Πειραιά την Πόλη που όλοι ονειρευόμαστε, γι΄αυτό ψηφίζουμε Γιάννη Μίχα για Δήμαρχο Πειραιά». Την ίδια ώρα, στη Ρηγίλλης έχει κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός για να επιτευχθεί ο στόχος του «επτά», δηλαδή η επικράτηση των γαλάζιων υποψηφίων σε επτά περιφέρειες. Στη ΝΔ επιμένουν ότι η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των εκλογών και η απόσυρση του εκλογικού διλήμματος θα ευνοήσουν τους υποψηφίους της. Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να πιστοποιηθεί η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος για την κυβερνητική πολιτική και γι΄ αυτό επιμένει στο σύνθημα «στείλτε πιο ηχηρό μήνυμα στον δεύτερο γύρο». Η ΝΔ θεωρεί δεδομένη τη νίκη των Π. Ψωμιάδη και Γ. Δακή στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μεγάλη αισιοδοξία υπάρχει και για την Ήπειρο, που, όπως λένε, «έχει κλειδώσει» υπέρ του Αλ. Καχριμάνη. Με βάση τις εκτιμήσεις που κάνουν στο επιτελείο του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι έστω και δύσκολα θα κερδίσουν τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου, ενώ ευνοϊκό κλίμα υπάρχει και στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ