pellatv
Live

Μετονομασία του Οδικού Άξονα Χ από τα Σκόπια σε “Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών”.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: " Το γεγονός έρχεται σε αντίθεση με την ενδιάμεση συμφωνία πΓΔΜ-Ελλάδας".
Η απόφαση της κυβέρνησης της πΓΔΜ να μετονομάσει το τμήμα του Οδικού Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ, που περνάει από την επικράτεια της χώρας της, σε "Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών", θεωρείται ως πρόκληση για την Ελλάδα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την ενδιάμεση συμφωνία των δύο χωρών του 1995. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης, κ. Όλι Ρεν, σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Επίτροπος στην απάντησή του προς τον Έλληνα Ευρωβουλευτή διαμηνύει ότι οι εν λόγω ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, και τονίζει για ακόμη μια φορά ότι ενέργειες και δηλώσεις που επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας πρέπει να αποτρέπονται, καθώς και ότι η διαπραγμάτευση και η εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας - υπό την αιγίδα του ΟΗΕ- παραμένουν ουσιαστικής σημασίας ζητήματα για την Επιτροπή.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27