pellatv
Live

Ο ΕΟΦ απαγορεύει την διακίνηση γυναικείων καλλυντικών

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των καλλυντικών προϊόντων «RosVeda AHA CELL CREAM» και «RosVeda SUNSCREEN SPF 50+», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται κατά τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα αυτών διαπιστώθηκε η ύπαρξη συντηρητικών μη αναφερόμενων στην επισήμανση των προϊόντων. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή των συστατικών στην επισήμανση των προϊόντων δεν ακολουθεί τη φθίνουσα σειρά περιεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία Organic Natural Therapy Solutions EE, ως διανομέας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να παύσει τη διάθεση του εν λόγω προϊόντος στην ελληνική αγορά. Η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συσκευασία των προϊόντων είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις και πιο συγκεκριμένα να αναγράφονται στα συστατικά, κατά περίπτωση οι ουσίες phenoxyethanol, methyl paraben καιpropyl paraben, και ο κατάλογος των συστατικών να αναφέρει όλα τα συστατικά κατά φθίνουσα σειρά περιεκτικότητας. Η άρση της παρούσας, αναφέρει ο ΕΟΦ, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση.

Πηγη:pelladothe.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».