pellatv
Live

Π. Σκουρλέτης για Σκουριές: Υπέρ των επενδύσεων, αλλά με προϋποθέσεις

H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως και προϋποθέσεις, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, για την επένδυση που ανεστάλη στις Σκουριές.

Όπως δήλωσε, επίσημα η εταιρεία έκανε "πολιτικό παιχνίδι" ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλει αιτήσεις για άδειες μέσα στον Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών. Συμπλήρωσε ότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει και μίλησε για "ωμό εκβιασμό". Εκτίμησε ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας που αφορούν στις τιμές του χρυσού.

Σχετικά με το αγροτικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και «δεν πρόκειται για νέα μέτρα αλλά για γνωστά μέτρα». Επισήμανε ότι το κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο, είναι το κόστος παραγωγής, το ακριβό λίπασμα και το καύσιμο και εκεί οφείλει το υπουργείο να παρέμβει ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ενσωματώσουν το κόστος στα έξοδά τους και να μειωθεί το φορολογητέο εισόδημα.

Για το ασφαλιστικό μίλησε για διαδικασία αναμόρφωσής του που έρχεται ως αποτέλεσμα ληστρικής επίθεσης στα αποθεματικά των ταμείων μέσω του PSI ή των δομημένων ομολόγων. Επέμεινε, ωστόσο, ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως κύριο χαρακτηριστικό να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Σχετικά με πληροφορίες για παράταση του χρόνου αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται έξω από το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας ενώ ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα εάν μπορεί η Ευρώπη να αποδέχεται να υπάρχει διαρκώς ένας "υπερεθνικός οργανισμός" όπως το ΔΝΤ στα του οίκου της.

Κάλυψε τον γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα εναντίον του σχετικά με διορισμούς συγγενών του ως μετακλητών. Είπε πως πρόκειται για «συστηματική προπαγάνδα για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό πλεονέκτημά του». Πρόσθεσε πως «σέρνουν τον χορό των δημοσιευμάτων αυτοί που βλέπουν ότι τελειώνει ο χρόνος ασυλίας τους» αναφερόμενος σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ που αντιδρούν για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: makthes.gr

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025