pellatv
Live

Πανελλαδικές εξετάσεις: Ανοίγει και πάλι η ατζέντα του νέου εξεταστικού συστήματος

Ανοίγει και πάλι η ατζέντα του νέου εξεταστικού συστήματος, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θα εφαρμοσθεί το 2020. Θα αφορά δηλαδή τους φετινούς μαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η Β’ Λυκείου αλλάζει ριζικά σε πρόγραμμα σπουδών και πιθανώς σε κάποια σχολικά συγγράμματα. Ο υπ. Παιδείας μάλιστα ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η Β’ και η Γ’ Λυκείου αλλάζουν θεαματικά τα επόμενα χρόνια, με την τελευταία τάξη να απομακρύνεται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου και να συνδέεται περισσότερο με την εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έτσι η Β' Λυκείου θα γίνει τάξη κατά την οποία ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες γνώσεις και θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα αλλά σε μεγαλύτερο βάθος.

Η Γ’ Λυκείου θα οδηγεί στις απολυτήριες εξετάσεις (πιθανότατα κεντρικές, με κοινά θέματα πανελλαδικά) σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία και Φυσικές Επιστήμες. Η Γλώσσα θα διδάσκεται και θα εξετάζεται μαζί με την Λογοτεχνία ενώ για τις Φυσικές Επιστήμες σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιπαράθεση για τη διδακτική ισορροπία και τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Θα μετράει το απολυτήριο

Η πρόταση Γαβρόγλου στηρίζεται στην ιδέα ενός ισχυρού εθνικού απολυτηρίου. Μετά τις απολυτήριες εξετάσεις θα υπάρχουν όμως και οι Πανελλαδικές σε τουλάχιστον τρία μαθήματα. Τα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα προσδιορίζονται από το Επιστημονικό Πεδίο των σχολών που επιλέγει κάθε υποψήφιος και θα είναι εμβάθυνσης.

Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν από πηγές του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο βαθμός του απολυτηρίου θα μετράει για την επιλογή των υποψηφίων έως 20% και των εξετάσεων στα μαθήματα εμβάθυνσης έως 80%.

 

Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του