pellatv
Live

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Κάποιες οικογένειες εκτρέφουν νταήδες, δολοφόνους και βιαστές

«Δε γίνεται δολοφόνοι και βιαστές να θέλουν να μειώσουν τις ποινές τους», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια να μας τραβολογούν ξανά και ξανά στο Εφετείο. Πληρώνουμε για ακόμα μία φορά, ηθικά και οικονομικά, για τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει αυτό», λέει στο iefimerida.gr φανερά απογοητευμένος και οργισμένος ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Πρέπει να λήξει το μαρτύριο μας»

Μετά την αναβολή που πήρε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη στυγερή δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης φοιτήτριας το 2018 στη Ρόδο, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έχοντας αντικρίσει ξανά τον έναν από τους δυο δολοφόνους του παιδιού του, ξεσπά λέγοντας ότι «η οικογένειά μας βιώνει και πάλι τα βασανιστήρια που υπέστη η Ελένη».
«Θέλουμε να λήξει το μαρτύριο μας. Θέλουμε να αποδοθεί για ακόμα μία φορά δικαιοσύνη εφόσον είναι έτσι το δικαστικό μας σύστημα. Όπως κάθε γονιός στη θέση μας και δυστυχώς είναι πολλοί πλέον αυτοί οι γονείς, θέλουμε να διατηρηθεί η πρωτόδικη ποινή μάλιστα ομόφωνα. Το αίτημα αυτό δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ολόκληρης της κοινωνίας που μας συμπαραστέκεται καθημερινά», λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης.
«Κάποιες οικογένειες εκτρέφουν νταήδες, δολοφόνους και βιαστές»

Ζητά, μάλιστα, από την πολιτεία να λάβει άμεσες και δραστικές αποφάσεις ώστε να βάλει «φρένο» στην εγκληματικότητα και να μην θρηνήσει άλλη οικογένειά της το παιδί της, όπως πρόσφατα η οικογένεια του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. «Απαιτούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα. Δυστυχώς, υπάρχουν οικογένειες που εκτρέφουν νταήδες, δολοφόνους και βιαστές. Όλοι αυτοί θα πρέπει να ξέρουν ότι τα ισόβια είναι ισόβια και εκτίονται στο ακέραιο. Τότε ίσως σκεφτούν δυο και τρεις φορές να εγκληματήσουν. Πρέπει επιτέλους να ακουστούν οι φωνές μας, οι φωνές των γονιών που έχασαν τόσο άδικα και τόσο αποτρόπαια τα παιδιά τους», τονίζει.
Να μπει «φρένο» στην εγκληματικότητα

Το πρόσφατο περιστατικό με τη δολοφονία του νεαρού Άλκη έχει συγκλονίσει την οικογένεια και όπως λέει ο κ. Τοπαλούδης ανέσυρε άσχημες μνήμες λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. «Γιατί να χάνονται τόσο άδικα τα παιδιά μας; Γιατί να πληρώνουν τα δικά μας παιδιά; Γιατί να υποφέρουμε εμείς που τα μεγαλώνουμε με κόπους, ελπίδες και όνειρα; Ας αποφασίσει η ελληνική κοινωνία και οι κυβερνώντες τι θέλουν. Θέλουν να πολλαπλασιάζονται οι μελλοντικοί δολοφόνοι, βιαστές και εγκληματίες βάζοντας ποινές «χάδια» ή να σταματήσουν με κάθε τρόπο το κακό που «διαιωνίζεται» χρόνια τώρα;», ρωτά με αγωνία.
Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη

Με τον ίδιο τρόπο που σήμερα στο Εφετείο οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δέχτηκαν τη συμπαράσταση άλλων γονιών που έχουν θρηνήσει το χαμό των παιδιών τους και αυτοί με τη σειρά τους, παρά τον πόνο τους, στέκονται στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη.
«Δυστυχώς, έχουμε περάσει αυτές τις καταστάσεις και ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι πρώτες μέρες. Πρέπει να μαζέψουν όση δύναμη τους έχει απομείνει, να σταθούν στα πόδια τους και να συνειδητοποιήσουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια, τι τους συνέβη ακριβώς. Να συνειδητοποιήσουν ότι το δωμάτιο του παιδιού τους, του Άλκη, θα είναι αδειανό και θα μείνουν με τις αναμνήσεις. Δυστυχώς, μ’ αυτές τις αναμνήσεις ζούμε καθημερινά κρατώντας τη μνήμη του παιδιού μας ζωντανή», λέει και συγκλονίζει με τα λόγια του ο πατέρας της Ελένης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:09 - Ανακαινίστηκαν οι χώροι των ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου – ακολουθεί ανακαίνιση των ΚΕΠ Δίου και Κονταριώτισσας

12:49 - “Ecogenia – Άφιξη California Conservation Corps στο Λιτόχωρο”

12:44 - Σεμινάρια ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών

12:38 - 2ο AXIOS RUNNING FESTIVAL: Πράσινες διαδρομές και ξεχωριστές αγωνιστικές στιγμές στην κοιλάδα του Αξιού!

12:34 - Ημερίδα με θέμα “Παιδική κακοποίηση-Διεπιστημονική προσέγγιση” διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 29 Μαΐου

13:27 - Μέρες παιδικού βιβλίου Ο Δημήτρης Μασλάμ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας

13:22 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

13:13 - Ο Δήμος Πέλλας άναψε τη “Φλόγα της Μνήμης” για τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου

13:07 - ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:05 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ