pellatv
Live

Pillarstone: Έτοιμη να αναλάβει τα πρώτα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Μόλις πριν από λίγες ημέρες συστάθηκε στη χώρα μας  Pillarstone  Ελλάς ΑΕ, σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί πως προχωρά η συμφωνία της  Alpha Bank και της Eurobank με το αμερικάνικο fund KKR για την αναδιάρθρωση δέκα επιχειρηματικών ομίλων με οφειλές 1,2 δισ. ευρώ προς τις δυο τράπεζες

Όπως είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις δυο τράπεζες η KKR έπρεπε μέσω της εξειδικευμένης θυγατρικής της "Pillarstone Europe" να ιδρύσει ελληνική εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην οποία σκοπεύει να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) με ποσοστό 5%. Η εταιρεία διαχείρισης πρέπει να έχει έδρα την Ελλάδα και να διαθέτει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για τη διαχείριση των NPL's στην Ελλάδα (ν.4354/2015).

Αυτή η εταιρεία είναι η Pillarstone Ελλάς ΑΕ που δηλώνει σαν έδρα γραφεία στην Πλατεία Συντάγματος ενώ σαν σκοπό έχει την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με την κεφαλαιαγορά και τα χρηματοπιστωτικά μέσα συμπεριλαμβανόμενης της παροχής παρεπόμενων και βοηθητικών υπηρεσιών».

Όπως είχε ανακοινωθεί και τον Μάιο πρόκειται για  Εταιρεία Διαχείρισης που θα στελεχωθεί από εξειδικευμένα στελέχη στην Ελλάδα και θα αξιοποιήσει την υψηλή τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία της Pillarstone στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων. Η Εταιρεία Διαχείρισης θα έχει την ευθύνη εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης κάθε επιχείρησης, ενώ οι τράπεζες θα ενημερώνονται αναλυτικά για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου

Η αρχή θα γίνει με  χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ που μεταφέρεται σε ποσοστό 50% - 50%από τις Alpha Bank και Eurobank και δίνεται για διαχείριση. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα δάνεια αυτά αφορούν δέκα επιχειρηματικούς ομίλους, μεταξύ των οποίων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήσεις από τον χώρο της βιομηχανίας, αλλά και τη λιανική, που παρά τον υψηλό δανεισμό τους θεωρούνται βιώσιμοι και μπορούν μέσα από ένα πρόγραμμα εξυγίανσης να επανακάμψουν.

Πρόεδρος της Pillarstone  EΛΛΑΣ AE είναι ο John Davison , ειδικός στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και πρώην  Global Head of Strategic Investments στην Royal Bank of Scotland. Αποτελεί το CEO της μητρικής Pillarstone, της οποίας είναι και μέτοχος.

Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pillarstone ΕΛΛΑΣ είναι ο Dan Haxby, o οποίος είναι Partner στην Pillarstone και προέρχεται επίσης από την Royal Bank of Scotland

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».