pellatv
Live

Πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς
έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με εντολή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες για την πρόοδο του ελληνικού λαού και κυρίως για το δικαίωμα της ελπίδας, στα νέα παιδιά του τόπου μας.

Η πολιτική προοπτική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. να επιστρέψει σε νέες νίκες, οργανωτικά ανανεωμένη και ιδεολογικά κυρίαρχη.

Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,
ο λαός μίλησε. Η βάση του κόμματος, ο ψηφοφόρος μίλησε. Η εντολή του είναι ηχηρή και αδιαμφισβήτητη.

Πριν ενάμιση μήνα, σε δύσκολες στιγμές σας μίλησα για ελπίδα και εσείς πήρατε το μήνυμα της ελπίδας και το μετατρέψατε σε μια μεγάλη πρωτοφανή, ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση.

Σας ζήτησα τα ρυάκια να γίνουν ποτάμι και εσείς δημιουργήσατε αληθινή λαοθάλασσα, που σάρωσε όλα όσα μας κράταγαν πίσω, μας πήγαιναν πίσω και μας πλήγωναν. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, με όλα τα προβλήματα, που είναι φυσικό να υπάρχουν σε ένα τέτοιο πρωτόγνωρο άνοιγμα στην βάση, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και τώρα αρχίζει μια καινούργια εποχή για τη Δημοκρατία μας αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα φίλες και φίλοι, νικήσαμε όλοι. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν ήμασταν άλλωστε αντίπαλοι όλο αυτό το διάστημα, το διακήρυξα τις δύσκολες ώρες της αντιπαράθεσης. Το επαναλαμβάνω και σήμερα που μίλησε ο λαός της παράταξης.
Δεν είμαστε αντίπαλοι από δω και μπρος.

Θα μιλήσω από αύριο με την Ντόρα, την οποίαν πραγματικά ευχαριστώ για το τηλεφώνημα της.
Θα μιλήσω και με τον Παναγιώτη, στον οποίο εύχομαι περαστικά, για την μικρή περιπέτεια της υγείας του.
Θα μιλήσω ασφαλώς και με τον Πρόεδρό μας τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε όλα τα μεγάλα που έρχονται.

Θα είμαστε όλοι μαζί. Δε μας χωρίζει πλέον τίποτα, μας ενώνουν οι μεγάλες προκλήσεις για το αύριο. Το ίδιο ισχύει με όλα τα στελέχη. Δεν με νοιάζει τι ψήφισαν, δε με νοιάζει ποιον ή ποια στήριξαν, από απόψε θα είμαστε όλοι μαζί. Όσα ειπώθηκαν μέχρι σήμερα, τα έχω όλα ξεχάσει.

Αλλά από δω και μπρος θα περιφρουρήσω απόλυτα την ενότητα της βάσης. Η βάση, ας το γνωρίζουν όλοι, δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση της ενότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου στάθηκαν, την οικογένεια μου και τους συνεργάτες μου, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Δ. Αβραμόπουλο, που ξεκίνησε το άνοιγμα στην βάση και αυτό του το χρωστάμε όλοι. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και για τα στελέχη της παράταξης, τους συναδέλφους μου κυρίως, που στάθηκαν δίπλα μου.

Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,
ήδη ανοίγει ο δρόμος για να πάμε σε Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες, όπου θα ολοκληρώσουμε το διάλογο και θα καταλήξουμε σε μεγάλες τομές για την αναγέννηση της παράταξής μας.

Ζητώ από όλους τους απλούς Νεοδημοκράτες αυτούς που με ψήφισαν και αυτούς που δε με ψήφισαν, να συμμετάσχουν σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ απ' όλους τους Έλληνες πολίτες να έρθουν κοντά μας. Η δημοκρατική επανάσταση, που έχει ξεκινήσει αφορά και εκείνους. Έχει γίνει ήδη η πρώτη μεγάλη ανατροπή. Τώρα πάμε για τη μεγαλύτερη ανατροπή.

Να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη, σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά παράταξη. Να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση από αύριο και να διεκδικήσουμε ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, όχι για να αναλωθούμε σε στείρα διαχείριση, αλλά για να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, όπως της αξίζει.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Τώρα πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα.

Να κάνουμε τη ΝΔ την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της ελπίδας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες