pellatv
Live

Προμαχώνας: Μετέφερε 32.000 διαλυτικού που θα νόθευε καύσιμα

Νέο χτύπημα κατά του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών προϊόντων πέτυχε η Τελωνειακή Υπηρεσία. Χθες Τετάρτη υποβλήθηκε από το Τελωνείο Σερρών δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας του Ν.2960/2001 «Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» και κατέσχεσε 32.313,06 λίτρα χημικού προϊόντος το οποίο προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο κινητήρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων για τη διασφάλιση των εθνικών και κοινοτικών δημοσιονομικών συμφερόντων, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη δίωξη, πρόληψη και καταστολή του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών προϊόντων, τον Ιανουάριο του 2018 στον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα δέσμευσε προσωρινά Πολωνικό βυτιοφόρο όχημα, το οποίο σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα μετέφερε 32.313,06 λίτρα χημικού προϊόντος - διαλυτικού με αποστολέα Πολωνική εταιρία και παραλήπτη Ελληνική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης της οποίας είναι Λιθουανός υπήκοος. Το παραπάνω φορτίο, όπως αναφέρει η τελωνειακή αρχή, δεν υπόκειται σε φορολογικές επιβαρύνσεις όταν χρησιμοποιείται νόμιμα στη βιομηχανία χρωμάτων, βερνικιών κλπ. Ως τόπος παράδοσης του φορτίου αναγραφόταν η διεύθυνση «ΑΝΕXARTISISA KATO ASPROPYRGOS».

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:

α) Σύμφωνα με τη χημική ανάλυση το εν λόγω προϊόν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διαλύτης στην βιομηχανία χρωμάτων, βερνικιών και στην εν γένει χημική βιομηχανία καθώς και να προστεθεί στα καύσιμα.

β) Η παραλήπτρια εταιρεία δεν είναι πραγματικά λειτουργούσα εταιρεία (δεν υπάρχει στη δηλωμένη έδρα της, δεν υφίστανται εγκαταστάσεις αποθήκευσης ή/και επεξεργασίας χημικών προϊόντων) και δεν δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανίας χρωμάτων

γ) Ο αναγραφόμενος τόπος παράδοσης είναι ψευδής αφού δεν υφίσταται ως υπαρκτή διεύθυνση.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται στην ανακοίνωση, το μεταφερόμενο εμπόρευμα δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί νομίμως, αλλά επρόκειτο να διατεθεί παρανόμως και να χρησιμοποιηθεί σε άλλες χρήσεις (καύσιμο κινητήρων, νόθευση καυσίμων κλπ) και επομένως υπόκειται σε φορολογικές επιβαρύνσεις στη χώρα μας.

Κατασχέθηκε το εμπόρευμα και το μεταφορικό μέσο μάρκας RENAULT/STOKOTA.
Από το Τελωνείο Σερρών υποβλήθηκε αρμοδίως προς τον κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, δικογραφία σε βάρος: του Λιθουανού υπηκόου, ιδιοκτήτη της παραλήπτριας εταιρείας, του Πολωνού υπηκόου, οδηγού και ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας και του νόμιμου εκπροσώπου της αποστέλλουσας Πολωνικής εταιρείας.

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 5 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»