pellatv
Live

Προς παράταση οδεύει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2014

Αν και η διαδικασία φέτος κινείται ταχύτερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο απομένουν μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες για να πληρωθούν περίπου 3 εκατομμύρια βεβαιώσεις στις τράπεζες.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης ανέφερε μέσω Τwitter πως οι βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί φέτος είναι 250 χιλιάδες περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων βεβαιώσεων τελών κυκλοφορίας έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών 2,47 εκατομμύρια βεβαιώσεις, δηλαδή το 45% περίπου.
Αυτό σημαίνει πως έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία 500 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισθέντων εσόδων 1,09 δισ. ευρώ.
Πρέπει να σημειωθεί πως για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει σε ημερήσια βάση να πληρώνονται 1 εκατομμύριο βεβαιώσεις κάτι που δεν είναι εφικτό.
Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία προμήθειας των τελών κυκλοφορίας 2013 ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2013, κάτι που αναμένεται να συμβεί και για τα τέλη του 2014.
Προς το παρόν το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως δεν εξετάζει να χορηγήσει παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που λήγει την επόμενη εβδομάδα και προειδοποιεί πως όσοι φορολογούμενοι καταβάλουν τα τέλη μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ