pellatv
Live

Προσλήψεις συνοριοφυλάκων: Μέσα στο χειμώνα η προκήρυξη για 250 θέσεις

Την πρόσληψη επιπλέον 250 συνοριοφυλάκων μέσα στον χειμώνα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές, είπε πως στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλος το μήκος του Έβρου ποταμού με προτεραιότητα στα σημεία εκείνα που θα υποδείξουν τα αρμόδια υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, δήλωσε πως αποφασίστηκε η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας.

Τέλος, ανακοίνωσε πως θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250 συνοριοφύλακες.

Όπως χαρακτηριστικά, δήλωσε: 

Για τις μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορά μας – Η χώρα ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον, αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται, τόσο στον Έβρο, όσο και στα θαλάσσια σύνορά μας, μία αυξανόμενη πίεση από παράνομες μεταναστευτικές ροές. Μόνο μέσα στον Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες. Τους άφησαν εκεί οργανωμένα συμφέροντα και στη συνέχεια καλούσαν την Ελληνική Αστυνομία να τους παραλάβει. Βέβαιο είναι, επίσης, ότι η τουρκική πλευρά – παραβιάζοντας τις διεθνείς Συνθήκες και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωσή της με την Ε.Ε. – επιχειρεί την εργαλειοποίηση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων προκειμένου να εκβιάσει και να πλήξει τη χώρα μας. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι – όπως προκύπτει από δικές τους μαρτυρίες – οι 38 μετανάστες-πρόσφυγες που πέρασαν τον Έβρο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου οδηγήθηκαν εκεί από τις τουρκικές αρχές.

Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Στρατός φυλάσσουν τα σύνορά μας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα εθνικά μας σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία. Η χώρα ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον, αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής. Ακολουθεί αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την τουρκική πλευρά. Και προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνουμε, ήδη, πρόσθετα μέτρα.

Όπως είναι γνωστό, στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου ποταμού, με προτεραιότητα στα σημεία εκείνα που θα υποδείξουν τα αρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ.

Στο ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων, τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας. Υπάρχει ήδη στον Έβρο ένα αυτοματοποιημένο σύστημα με θερμικές κάμερες και θα χρησιμοποιηθεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Επιπλέον, μετά την ήδη σημαντική αύξηση των συνοριοφυλάκων θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250.

Έχουμε αποδείξει ότι η χώρα μας ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα με απόλυτη επάρκεια. Όσοι απεργάζονται ύποπτα σενάρια και σχέδια, θα αποτύχουν για μία ακόμη φορά παταγωδώς».

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες