pellatv
Live

Ρυθμίσεις για στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά και κάρτες

Ξεπέρασαν τα 68,5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια. Είναι ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με το 31% του δανειακού χαρτοφυλακίου. Οι τράπεζες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δίνοντας κίνητρα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ειδικές υπηρεσίες ανέλαβαν τη διαχείριση του προβλήματος. «Πακέτο» ρυθμίσεων ρίχνουν οι τράπεζες στην αγορά, προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα «κόκκινα» δάνεια ώστε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώνουν στην ώρα τους δόση προσαρμοσμένη στα οικονομικά τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στον εντοπισμό των δανείων που οδεύουν προς το κόκκινο, αλλά και στη βιώσιμη ρύθμιση των ήδη καθυστερούμενων δανείων. Δόση ίση με το ενοίκιο του σπιτιού, πάγωμα καταβολής δόσης για τις αδύναμες ομάδες (π.χ. άνεργοι), πληρωμή μόνο τόκων για διάστημα έως 3 χρόνια, συγκέντρωση οφειλών από καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο περιλαμβάνονται ανάμεσα στα προγράμματα ρυθμίσεων.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών

14:24 - Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

19:34 - ΕΓΓΡΑΦΕΣ (1-6/9) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

19:32 - Μήνυμα του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την εκδημία του π. Ιωάννη Τσαρούχα

19:28 - Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το νέο διδακτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων

19:26 - ΕΔΕΣΣΑ ΤΟ KΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ θεατρική παράσταση Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025

19:22 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑ

10:55 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου πραγματοποίησε περιοδεία στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αχαΐα.

10:52 - Ανακοίνωση: Κανονικά, βάσει προγράμματος, η αποκομιδή απορριμμάτων την Παρασκευή 15 Αυγούστου