pellatv
Live

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα

µε την επικειμένη αναθεώρηση της σχετικής λίστας. Από τη σχετική λίστα, που δημοσιεύεται την Τρίτη στην εφημερίδα Τα Νέα, υπολογίζεται ότι θα βγουν περίπου 250.00 εργαζόμενοι. Σήµερα σε σύνολο 2 εκατ. εργαζοµένων, οι 700.000 σε 580 οµάδες ειδικοτήτων ανήκουν στα BAE. Όσοι εργάζονται σε επαγγέλµατα που θα αποχαρακτηριστούν θα έχουν µείωση µισθών από 50 έως 250 ευρώ τον µήνα, θα επιβαρυνθούν µε 5 έτη εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν και δουν µείωση στις συντάξεις τους έως και 20%. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ηµέρες. Στο επικαιροποιημένο Μνηµόνιο προβλέπεται ότι η λίστα των ΒΑΕ θα καλύπτει µέχρι και το 10% του εργατικού δυναµικού. Αυτό σηµαίνει ότι 250.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιµέτωποι µε ανατροπές στα µισθολογικά και στα ασφαλιστικά τους δικαιώµατα. Σταδιακά, τα όρια ηλικίας θα αυξάνονται, ώστε το 2015 ή το 2016 η συνταξιοδότηση να γίνεται µε 35ετία στο 60ό έτος ή στο 58ο έτος µε µειωµένη). Η νέα λίστα µε βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόµο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, ενώ σημειώνεται ότι δεν θα θιγούν όσοι θα συνταξιοδοτηθούν έως το 2015.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:08 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

12:06 - Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές – Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»

12:04 - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

13:41 - Δραστηριότητα και έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου