pellatv
Live

Σε δίκη 13 υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων για υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν 13 υπάλληλοι τριών ασφαλιστικών ταμείων για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι γνώριζαν πως υπήρχαν εκκρεμότητες στις εισφορές του δήμου Θεσσαλονίκης, από το 2001 έως το 2007, ενώ, από δική τους υπαιτιότητα, τα ταμεία δεν εισέπραξαν συνολικά 7 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι προϊστάμενοι τμήματος διαχείρισης, διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών και υπάλληλοι των ταμείων ΤΥΔΚΥ (Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων), ΤΑΔΚΥ (Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων) και ΕΤΑΑ-ΤΣΕΜΕΔΕ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων-Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων).

Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι δεν εισηγήθηκαν στα ΔΣ των ταμείων για την είσπραξη των οφειλομένων. Κάθε τρίμηνο έπρεπε να διεκδικούν τα απαιτούμενα χρήματα και τους τόκους υπερημερίας. Επέτρεπαν τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις των ασφαλισμένων ενώ έβλεπαν ότι οι σχετικές καρτέλες ήταν κενές, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.
Να σημειωθεί ότι για τη βασική υπόθεσης της υπεξαίρεσης έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ο πρώην διαχειριστής του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Μιχάλης Λεμούσιας. Οι καταδικασθέντες έχουν προσφύγει στον Αρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης.

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»