pellatv
Live

Σε θέσεις μάχης τα συνδικάτα

Το πρώτο μήνυμα της κοινωνίας στα σκληρά οικονομικά μέτρα αναμένεται να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία φέτος εορτάζεται εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στην οικονομία. Σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις καλούν τα συνδικάτα που βρίσκονται σε θέσεις μάχης για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Κάλεσμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις απευθύνουν και οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ (ΕΔΟΘ) από τη συμπρωτεύουσα.

Η συγκέντρωση ΕΚΘ-ΕΔΟΘ θα γίνει στις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Κλειστά λιμάνια και ματαίωση δρομολογίων

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες δρομολόγια.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:00 το πρωί.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Δεμένα θα μείνουν την Πρωτομαγιά τα λιμάνια λόγω της απόφασης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί. Ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν τροποποιήσεις δρομολογίων με αναχωρήσεις την Κυριακή.

Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώθηκε ότι την Πρωτομαγιά τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από το κατάστημα του Αερολιμένα Αθηνών που θα λειτουργεί κανονικά.

Κλειστά τα καταστήματα την Πρωτομαγιά Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου. Μετά την απεργία, οι εκτελεστικές επιτροπές των συνδικάτων θα συνεδριάσουν εκ νέου για να λάβουν αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 1 Μαΐου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:57 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:55 - Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων, του ΣΣ ΚΑΠ

10:53 - Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για το έτος 2025

10:51 - Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου

10:49 - Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Ν.Μουδανιών και στις παράπλευρες οδούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα