pellatv
Live

Συγχώνευση και κατάργηση οργανισµών

Μέσα στον επόµενο µήνα θα παρουσιαστεί το δεύτερο πακέτο της κυβέρνησης για τη συγχώνευση και κατάργηση οργανισµών, που αποσκοπεί στο νοικοκύρεµα του κράτους και στην περιστολή δαπανών.
Η κυβέρνηση εκτιµά ότι όσο προχωρεί η επιχείρηση συρρίκνωσης των δηµόσιων φορέων – η οποία σηµειωτέον σκοντάφτει σε νοµικούς και οικονοµικούς σκοπέλους – τόσο θα εξοικονοµεί πόρους, που σήµερα διατίθενται για υπέρογκες αµοιβές διοικητικών συµβουλίων, ενοικιάσεις κτιρίων και διοικητικά έξοδα, επιβαρύνοντας τον κρατικό κορβανά.
Παράλληλα, στη φιλοσοφία του προγράµµατος συγχωνεύσεων είναι και η βελτίωση της αποτελεσµατικότητας και απόδοσης των υπηρεσιών του κράτους µε την αξιοποίηση λιγότερων υπαλλήλων και στόχο οι κρατικές εταιρείες να γίνουν κερδοφόρες, χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει ότι θα γίνουν απολύσεις. Πιθανότατα πάντως, όπως δήλωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, όπου χρειαστεί θα γίνουν µετατάξεις.
Ποιοι συγχωνεύονται
Σύµφωνα µε πληροφορίες, το υπό επεξεργασία δεύτερο νοµοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις προβλέπει µεταξύ άλλων:
Συγχώνευση της Εταιρείας Βιοµηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ) µε την ΕΚΕΠΥ Ανώνυµη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραµικών και Πυριµάχων. Ενδεχοµένως στο συγκεκριµένο σχήµα να ενσωµατωθούν και άλλες εταιρείες (υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δηµόσιας Διοίκησης µε την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (υπουργείο Εσωτερικών).
Κατάργηση του Ινστιτούτου Παιδείας Οµογενών και Διαπολιτισµικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ). Να σηµειωθεί ότι υπάρχει Ειδική Γραµµατεία Διαπολιτισµικής Εκπαίδευσης, εποµένως το συγκεκριµένο Ινστιτούτο δεν έχει λόγο ύπαρξης. Σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές, η λειτουργία του εξυπηρετούσε ενδοπανεπιστηµιακά κυρίως συµφέροντα (υπουργείο Παιδείας).
Συγχώνευση της Εταιρείας Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιοµηχανίας Τροφίµων µε τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίµων (ΕΦΕΤ) (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).
Κατάργηση της εταιρείας Εργο Πολιτών, η οποία χαρακτηρίζεται «αµαρτωλή» και ο φάκελός της έχει σταλεί στην Εισαγγελία που διερευνά την ύπαρξη οικονοµικών σκανδάλων (υπουργείο Πολιτισµού).

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ