pellatv
Live

Συναντήσεις του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Στις συναντήσεις, που έγιναν σε θετικό κλίμα, επισημάνθηκε σειρά θεμάτων σχετικών με την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης καθώς και με τον καλύτερο τρόπο ενίσχυσης των μαθητών που φοιτούν στο γενικό σχολείο και χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός συζήτησε με το προεδρείο της ΔΟΕ θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία υλοποίησης των 4.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για την επόμενη σχολική χρονιά. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στις προβλέψεις για τον προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου.

Έγινε αναφορά στην κλήση από τις εισαγγελικές αρχές, νηπιαγωγών του Νομού Ηλείας προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με την καταλληλόλητα ή μη των σχολικών κτηρίων. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε καμία περίπτωση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι αναμένεται η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης η οποία θα καθορίζει τους νέους Δήμους που θα ενταχθούν το σχολικό έτος 2019 - 2020 στην υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση.

Νωρίτερα, στη συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, έγινε εκτενής διάλογος για τους μόνιμους διορισμούς του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων των κλάδων αυτών στα Ειδικά Σχολεία και συζητήθηκε το θέμα της επιμόρφωσής τους. Ο Υπουργός δήλωσε ότι είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις προσλήψεων για τη κάλυψη όλων των αναγκών στην εκπαίδευση για τη νέα σχολική χρονιά, όπως έγινε και κατά το φετινό σχολικό έτος.

Τέλος, συζητήθηκαν οι αλλαγές των δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου. Ο Υπουργός σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου παρακολουθούν τη μετάβαση στο νέο σύστημα υποστήριξης των σχολείων και των μαθητών και μαθητριών με σκοπό την ενίσχυση των προσδοκώμενων θετικών αποτελεσμάτων.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:48 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις άδικες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών

10:45 - Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στον δρόμο Κασσάνδρειας – Κρυοπηγής στο πλαίσιο του έργου αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Κασσάνδρας

10:44 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό αύριο Τρίτη 22 Ιουλίου ένα τμήμα της επαρχιακής οδού στην Καρίτσα λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου άρδευσης

10:43 - Λάκης Βασιλειάδης: Οριοθετήθηκαν οι περιοχές της ΠΕ Πέλλας για αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν (Αλμωπία, Σκύδρα, Αραβησσός)

10:39 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος στην Πέλλα ξεκινάει με την ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών»

10:31 - Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show” στη Νέα Υόρκη

10:28 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η Ελλάδα δεν ξεχνά – τίποτα δεν ξεχνιέται.

10:25 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλιματιζόμενοι χώροι ανοιχτοί στο κοινό τις ημέρες του καύσωνα – Οδηγίες πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών

10:16 - Επίσκεψη του Δημάρχου Πέλλας στην Κοινότητα Αθύρων – Παρακολούθηση εργασιών και καταγραφή προβλημάτων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου