pellatv
Live

Συνοριοφύλακες και ειδικοί φρουροί ανήκουν πλέον στην Αστυνομία

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα βαθμολογικής εξέλιξης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. και εντάσσει συνοριοφύλακες και ειδικούς φρουρούς στην Αστυνομία, στο πλαίσιο της «ομογενοποίησης» των αστυνομικών υπηρεσιών. Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε το σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου, το ΚΚΕ τα καταψήφισε, ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα κυριότερα άρθρα, που αφορούν την ομογενοποίηση και την αύξηση του αριθμού των αξιωματικών. Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτης, απαρίθμησε τις μελλοντικές πρωτοβουλίες του υπουργείου που είναι: -Κατάθεση «εμπεριστατωμένης μελέτης» για τη δομή της διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

-Τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει τα της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

-Επεξεργασία νέων ρυθμίσεων για τη σταδιοδρομική εξέλιξη.

-Ολοκλήρωση του κώδικα μεταθέσεων.

-Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου.

-Καταβολή του επιδόματος για όσους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας βοήθησαν την Πυροσβεστική στις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. «Ήδη εδώ και τρεις μήνες έχει προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών και περιμένουμε τώρα καθαρά την τυπική υπογραφή του κυρίου υπουργού για να ληφθεί», ανέφερε ο κ. Χηνοφώτης. Για «αποσπασματικότητα των μέτρων» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας μέσω του εισηγητή του, Παναγιώτη Ρήγα και του εκπροσώπου του, Χρήστου Παπουτσή, για δημιουργία μιας Αστυνομίας με σχήμα «ανεστραμμένου κώνου», όπου σε κάθε αξιωματικό θα αντιστοιχούν περίπου τέσσερις κατώτεροι αστυνομικοί. Αντιρρήσεις, ωστόσο, εκφράστηκαν και για την διαδικασία ομογενοποίησης των υπηρεσιών αστυνόμευσης, καθώς η κυβέρνηση, παρότι εντάσσει τους ειδικούς φρουρούς στην ΕΛ.ΑΣ., έχει ήδη ανακοινώσει την πρόσληψη 2.700 καινούργιων, εκτός της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εισηγητή του, Π.Λαφαζάνη, παρατήρησε πως «το κόστος των μέτρων που προτείνονται θα φθάσει ετησίως περίπου τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν που θα μπορούσε να αυξήσει το εισόδημα του κάθε αστυφύλακα κατά 3.500 ευρώ το χρόνο».

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα