pellatv
Live

Τέσσερα νέα έργα στην Εγνατία Οδό, προϋπολογισμού 22 εκατ

Νέα έργα, βαριάς συντήρησης της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού κοντά 22,5 εκατ. ευρώ, πρόκειται να προκηρύξει η Εγνατία Οδός Α.Ε., μετά την υπογραφή με την «ΑΚΤΩΡ», των δύο μεγάλων συμβάσεων λειτουργίας, συντήρησης και κατασκευής σταθμών διοδίων, τόσο στον ανατολικό, όσο και στον δυτικό κλάδο του οδικού άξονα.

Η εταιρεία, που πλέον έχει πόρους στα διαθέσιμά της, έχει αρχίσει ένα ευρύ πρόγραμμα βελτίωσης της Εγνατίας Οδού και των βασικών της καθέτων, προκειμένου να γίνουν και έργα  βαριάς συντήρησης και ανάταξης του οδικού άξονα, ενόσω μάλιστα είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια παραχώρησή του σε ιδιώτη διαχειριστή.

Έτσι, ήδη το δ.σ. της Ε.Ο.Α.Ε. έχει εγκρίνει την δημοπράτηση ενός έργου 8,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για τη βαριά συντήρηση του τμήματος μεταξύ Α/Κ Μετσόβου και Α/Κ Παναγιάς Γρεβενών, ενώ πρόκειται να συζητήσει και να λάβει απόφαση για ένα ακόμη μεγαλύτερο έργο βαριάς συντήρησης, μεταξύ ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και Α/Κ Αρδανίου, ύψους προϋπολογισμού 13,7 εκατ ευρώ, με ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ έχουν επιλεγεί προσωρινοί ανάδοχοι για δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος στο τμήμα Α/Κ Αρδανίου- Κήποι», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 4,445 εκατ. ευρώ, με διάρκεια σύμβασης 4 μήνες. Μειοδότης βάσει προσφοράς είναι η «ΑΚΤΩΡ»

Το δεύτερο από τα δύο εν λόγω έργα αφορά τον κάθετο άξονα Δερβένι- Σέρρες – Προμαχώνας και ειδικότερα το τμήμα Α/Κ Χριστού-Α/Κ Σιδηροκάστρου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5,050 εκατ. ευρώ, με διάρκεια σύμβασης 4 μήνες.

Σημειώνεται ότι τα τμήματα της Εγνατίας Οδού που κατασκευάστηκαν πρώτα, τα περισσότερα εξ αυτών στον ανατολικό κλάδο, λόγω παλαιότητας και χρήσης, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για αποκαταστάσεις, ενώ υπάρχουν και τμήματα στο δυτικό κλάδο, όπου λόγω και των καιρικών συνθηκών στη περίοδο του χειμώνα, επίσης χρειάζονται συντήρηση σε βάθος.

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».