pellatv
Live

Θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας της Βουλής επί του πορίσματος

για την υπόθεση του Βατοπαιδίου θέτει η Νέα Δημοκρατία και θα παρουσιάσει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη.
Στελέχη της ΝΔ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έκαναν λόγο για «κατάρρευση της πολιτικής και της νομικής σκευωρίας, αφού από τους πέντε υπουργούς φθάσαμε στους τρεις για ένα μόνον αδίκημα και αυτό κολοβό».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι οι τρεις υπουργοί που παραπέμπονται για κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπονται με άλλο αδίκημα από αυτό που ανέφεραν τα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εισηγητές των δύο κομμάτων είχαν δηλώσει ότι ψηφίζουν μόνον για αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας, αλλά έτσι όπως διατυπώθηκε το ψηφοδέλτιο προκρίθηκε άρθρο και για συναυτουργία.
Προκειμένου να μετάσχουν στην ψηφοφορία, οι κ.κ. Θ.Δρίτσας και Α.Σκυλλάκος δήλωσαν ότι δεν είναι αυτό που πρότειναν και ήθελαν, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος είπε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται επί του πορίσματος της πλειοψηφίας.
Την Τετάρτη όμως ο κ.Τζαβάρας είπε ότι αντί για την απιστία του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα έχει γραφτεί η απιστία του άρθρου 390, άρα για άλλο αδίκημα παραπέμφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί και ως εκ τούτου πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.
Με νέα δήλωση την Τετάρτη ο κ. Δρίτσας παίρνει επίσης αποστάσεις από το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι «η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα».
Συμπληρώνει μάλιστα, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν ταυτίζονται με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, της 16ης Νοεμβρίου 2010 και μετά από αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους». ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:27 - Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

14:22 - Ο Προέδρος της Βουλής σε εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

14:19 - Στην Κρύα Βρύση με παραγωγούς ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

14:16 - Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

14:14 - Υλοποίηση Δράσεων Παράκτιων και Υποβρύχιων Καθαρισμών στη Χαλκιδική από την Περιβαλλοντική Οργάνωση ISEA

14:05 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1.275.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή νέου κτιρίου στο χώρο του παλιού σχολείου Πλαταμώνα προκειμένου να στεγαστεί το νηπιαγωγείο της κοινότητας

15:55 - Κυριακή 23 Φεβρουαρίου – Εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

15:11 - Συνάντηση της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά με τους Δημάρχους της Π.Ε. Πιερίας – Δύο νέα σχολεία κατασκευάζονται στην Πιερία με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

15:04 - Συνελήφθη σεκιούριτι που ξέχασε ανοιχτές τις μπάρες στις γραμμές του ΟΣΕ στη Χαμοστέρνας

14:56 - Σαντορίνη: Ουρές στα πρακτορεία, άρον άρον φεύγουν από το νησί -«Το βράδυ κοιμήθηκα στο γκαράζ, στο αυτοκίνητο»