pellatv
Live

Θεμιστοκλέους: «Παράθυρο» για λήξη πιστοποιητικών εμβολιασμού -Μάλλον δεν θα χρειαστεί τέταρτη δόση

«Παράθυρο» για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινή απόφαση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, άφησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η συζήτηση για λήξη του πιστοποιητικού έχει ανοίξει και σε επιστημονικό σκέλος και σε διοικητικό σκέλος. «Στη Γαλλία προχώρησαν σε λήξη πιστοποιητικού στους άνω των 65 ετών, γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ, αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση μπορεί κι η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση», είπε.

Θεμιστοκλέους για το ενδεχόμενο 4ης δόσης εμβολίου
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου ο κ. Θεμιστοκλέους σχολίασε ότι λογικά δεν θα χρειαστεί καθώς τα μέχρι επιστημονικά στοιχεία λένε ότι με την τρίτη θα αποκτάς μόνιμο βαθμό ανόσιας. «Δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά λογικά μέχρι στιγμής μάλλον δε θα χρειαστεί τέταρτη», σημείωσε.

Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς
Έχουμε 225.000 με 230.000 ραντεβού πρώτης δόσης και περίπου 300.000 ραντεβού τρίτης δόσης τις τελευταίες 10 μέρες. Έχουμε φτάσει στους 55.000 εμβολιασμούς την ημέρα από 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. «Αυτό είναι πολύ καλό, το ζητούμενο είναι αυτό να συνεχιστεί πέρα από αυτή την εβδομάδα και να το δούμε να αναπτύσσεται πέρα από τις 10 ή 20 μέρες, είναι πολύ σημαντικό».

Ως προς την αύξηση των εμβολιασμών, σχολίασε ότι το ένα κίνητρο είναι η ανακοίνωση των μέτρων, ενώ το δεύτερο είναι ότι λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων έχουν τρέξει κάποιοι να εμβολιαστούν, καθώς συνειδητοποίησαν ότι ο ιός είναι εδώ και «δε θα φύγει με μαγικό ραβδί».

Είναι, υπογράμμισε, ακόμα σημαντικότερο να εμβολιαστούν τα άτομα τρίτης ηλικίας να κάνουν και τρίτη δόση, φθίνει η ανοσία του εμβολίου, ειδικά στα άτομα άνω των 60 ετών. Τόνισε επίσης, ότι είναι επιτακτική η αναμνηστική δόση στους ανοσοκατεσταλμένους στον 1 μήνα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εμβολιασμού.

«Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίγει στους 5,5 μήνες για να κάνεις εμβόλιο στους 6 μήνες, θα ανακοινώσουμε τη Δευτέρα την ακριβή ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, θέλει μικρή τεχνική προσαρμογή», είπε και τόνισε: «Έχουμε αλλάξει τα εμβολιαστικά κέντρα για να φαίνεται το εμβόλιο που κάνει ο καθένας για να διευκολύνουμε τους πολίτες».

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας

10:34 - Μιχάλης Κατρίνης: Επί 6 χρόνια η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανομία στα πανεπιστήμια

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας