pellatv
Live

Θεοδώρα Τζάκρη – Συνάντηση στη Βουλή με αντιπροσωπεία της ΠΟΠΥΣΥΠ

«Ήρωες» οι πυροσβέστες για την κυβέρνηση, αλλά χωρίς μέριμνα για τα άλυτα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματά τους!

Με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση ένστολης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών» (ΠΟΠΥΣΥΠ), σήμερα, Πέμπτη 18/7, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο και τον Τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Συμεών Κεδίκογλου, συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία της ΠΟΠΥΣΥΠ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της, Αλέξανδρο Φαραντάκη, τον Αναπ. Γραμματέα, Θανάση Κορμπύλα και το μέλος, Ευάγγελο Τσουκαλά.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν αναλυτικά στα σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα, ζητούν την άμεση κάλυψη των 3.600 οργανικών κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα από τους συμβασιούχους πυροσβέστες, καθώς και την άμεση μονιμοποίηση των 430 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Επιπλέον, ζητούν τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο μόνιμο προσωπικό, αλλά και τη χρηματική αποζημίωση των ωρών υπερεργασίας, και όχι την «αποζημίωσή» τους σε ρεπό, που εξάλλου δεν δίνονται σχεδόν ποτέ.

Τέλος, τόνισαν την ανάγκη να τερματιστεί η απαράδεκτη πρακτική σε βάρος των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των συμβασιούχων, οι οποίοι σε περίπτωση που τραυματισθούν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος χάνουν τα ημερομίσθια για τις ημέρες που τίθενται αναγκαστικά σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου!

Από την πλευρά μας δεσμευθήκαμε ότι θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών με σειρά άμεσων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων προς την κυβέρνηση.

Η αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν οι πυροσβέστες δεν πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι η Πολιτεία  βρίσκεται δίπλα τους!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+