pellatv
Live

Το παρελθόν δεν πρέπει να κρατά όμηρο το μέλλον

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από αίτημα της ελληνικής πλευράς λόγω των υποχρεώσεων του κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Επίσης θα έχει συνάντηση εντός της ημέρας με την επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον και τον επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.
Την Τετάρτη ο Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με τον οποίο συζήτησαν και το θέμα της ονομασίας.
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Ζ.Μπαρόζο και ο Ν.Γκρούεφσκι τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο η Επιτροπή αποφάσισε την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ταξιδεύουν στην ΕΕ, όχι μόνο ως αναγνώριση των προσπαθειών που έκανε η χώρα, αλλά και για να προτρέψουν την ΠΓΔΜ να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας.
«Πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό το θέμα. Η κατάλληλη στιγμή έφτασε. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει αυτήν την ιστορική ευκαιρία. Το παρελθόν δεν πρέπει να κρατά όμηρο το μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ.Μπαρόζο. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών