pellatv
Live

Το παρελθόν δεν πρέπει να κρατά όμηρο το μέλλον

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από αίτημα της ελληνικής πλευράς λόγω των υποχρεώσεων του κ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Επίσης θα έχει συνάντηση εντός της ημέρας με την επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον και τον επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.
Την Τετάρτη ο Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με τον οποίο συζήτησαν και το θέμα της ονομασίας.
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Ζ.Μπαρόζο και ο Ν.Γκρούεφσκι τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο η Επιτροπή αποφάσισε την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ταξιδεύουν στην ΕΕ, όχι μόνο ως αναγνώριση των προσπαθειών που έκανε η χώρα, αλλά και για να προτρέψουν την ΠΓΔΜ να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας.
«Πρέπει να προχωρήσουμε με αυτό το θέμα. Η κατάλληλη στιγμή έφτασε. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει αυτήν την ιστορική ευκαιρία. Το παρελθόν δεν πρέπει να κρατά όμηρο το μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ.Μπαρόζο. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

10:46 - Χωρίς πρόγραμμα ο Δήμος Έδεσσας για το πολιτιστικό καλοκαίρι – Η Έδεσσα στο προσκήνιο χάρη σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες

10:42 - Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό

10:40 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 10 Ιουλίου στο Λιτόχωρο (ΒιΠε, αθλητικό κέντρο, Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου)

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»