pellatv
Live

Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

Στα πλαίσια υλοποίησης των μελισσοκομικών δράσεων για την Αντικατάσταση κυψελών και τις Μετακινήσεις των μελισσοσμηνών έτους 2025, σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις  για τις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αγορά κυψελών και κινητών βάσεων) και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών) θα γίνονται μέχρι 30/5/2025 και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του GOV.gr. Οι μελισσοκόμοι μπορούν να υποβάλουν την ψηφιακή αίτηση και τα απαραίτητα παραστατικά και δικαιολογητικά μόνοι τους ή μέσω του Κέντρου Μελισσοκομίας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής είναι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση ή διευκόλυνση ( κατόπιν ραντεβού στα τηλ. 2381351398 ή 6997026331 Αικατερίνη Καλαϊτζίδου )

Στην περίπτωση που οι μελισσοκόμοι απευθυνθούν στο Κέντρο Μελισσοκομίας, παρακαλούμε να στείλουν τα απαραίτητα παραστατικά και δικαιολογητικά έως 23-5-2025, σε μορφή pdf (σε ένα αρχείο τα τιμολόγια και οι αποδείξεις, σε ένα αρχείο τα δελτία αποστολής και σε ένα αρχείο τα δικαιολογητικά των μετακινήσεων),  στο email kmkmakedonias@gmail.com, γράφοντας στο θέμα του email ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Για την αντικατάσταση κυψελών και κινητών βάσεων απαιτούνται:

Τιμολόγια αγοράς κυψελών με κινητή βάση και μεμονωμένων κινητών βάσεων με εξοφλητική απόδειξη και αποδεικτικό ηλεκτρονικής πληρωμής (για ποσά άνω των 500€)

(ημερομηνία αγοράς κυψελών και κινητών βάσεων από 17/10/2024 έως 30/5/25)

Προσοχή:

Πάνω στα τιμολόγια θα πρέπει να αναγράφεται ηλεκτρονικά  «Χρηματοδοτούμενο στο πλαίσιο του Καν (ΕΕ) 2021/2115/ Έτος ενίσχυσης 2025»

Δικαιούχοι της συγκεκριμένης δράσης είναι οι κάτοχοι τουλάχιστον 20 μελισσοσμηνών.

 

Για τις μετακινήσεις μελισσοσμηνών απαιτούνται:

  1. Εκκαθαριστικό (το πιο πρόσφατο), με ακαθάριστο αγροτικό οικογενειακό εισόδημα άνω των 5.000€
  2. Βεβαίωση επαγγελματία αγρότη
  3. Άδεια κυκλοφορίας μελισσοκομικού φορτηγού (αν υπάρχει)
  4. Έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας)
  5. Αποδεικτικό συνταξιοδότησης ΟΓΑ (μόνο για συνταξιούχους του ΟΓΑ)
  6. Δελτία Αποστολής ή Φορτωτικές: επιλέξιμες μετακινήσεις από 17/10/2024 έως 30/5/2025

Προσοχή:

Πάνω στα Δελτία Αποστολής ή στις φορτωτικές θα πρέπει να αναγράφεται «Χρηματοδοτούμενο στο πλαίσιο του Καν (ΕΕ) 2021/2115/ Έτος ενίσχυσης 2025»

Δικαιούχοι της συγκεκριμένης δράσης είναι μελισσοκόμοι, οι οποίοι:

  1. είναι κάτοχοι άνω των 110 μελισσοσμηνών
  2. δηλώνουν ακαθάριστο αγροτικό οικογενειακό εισόδημα άνω των 5.000€ (εξαιρούνται από την υποχρέωση του εισοδήματος για τα πρώτα 2 έτη οι νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα) και
  3. είναι επαγγελματίες αγρότες

 

Στοιχεία επικοινωνίας του Κέντρου Μελισσοκομίας:

Οι Γεωπόνοι Βαρτάνη Σοφία, Πουτούρης Δρακόντης

Τηλ: 2310 475592

e-mail: [email protected]

Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025

14:04 - Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της ι. εικόνος Παναγίας «Βηματάρισσας»

14:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας