pellatv
Live

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25-9-2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργάνωσε και πραγματοποίησε, με απόφαση του Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, σήμερα 25-9-07, στην Τρίπολη ημερίδα για την ενημέρωση των γεωτεχνικών σε θέματα αναγέννησης του αγροτικού χώρου των πυρόπληκτων νομών μετά τις καταστροφές από τις τελευταίες πυρκαγιές.

Στην ημερίδα αυτή παραβρέθηκαν από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Σκιαδάς καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμοδίων Διευθύνσεων και των Εποπτευομένων Οργανισμών και γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, κτηνίατροι κ.α.) που υπηρετούν στις υπηρεσίες (Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ/νσεις Κτηνιατρικής, Δ/νσεις Εγγείων Βελτιώσεων) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των πυρόπληκτων Νομών Αρκαδίας – Κορινθίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάσθηκαν από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς αναφέρονταν στις προοπτικές αποκατάστασης και ανάπτυξης α)της αμπελοκαλλιέργειας, β)της ελαιοκαλλιέργειας και των λοιπών δενδρωδών καλλιεργειών, γ)στην αντιμετώπιση προβλημάτων της κτηνοτροφίας (αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και επαρκούς τροφοδοσίας με ζωοτροφές), δ)της μελισσοκομίας, ε)της διαχείρισης των εδαφών και στ)της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας επεσήμανε τ’ ακόλουθα: «Ανταποκρινόμενοι στις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για λήψη μέτρων άμεσης στήριξης των πυρόπληκτων νομών α)καταβάλαμε ήδη προκαταβολές ύψους 55 εκατομ. ευρώ στους πυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους και υποβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση πρόγραμμα ΠΣΕΑ για καταβολή συνολικών αποζημιώσεων από τις πρόσφατες πυρκαγιές β)αναθέσαμε ήδη τη σύνταξη και υλοποίηση σχεδίων αναγέννησης των περιοχών που επλήγησαν τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου και γ)σήμερα ενημερώνουμε τους γεωτεχνικούς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των περιφερειακών υπηρεσιών επί των ενδεδειγμένων μέτρων ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων νομών ώστε οι ίδιοι στη συνέχεια σε άμεση συνεργασία και διαρκή επικοινωνία δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να τους κατευθύνουν σωστά προκειμένου ο στόχος της αναγέννησης των καμένων περιοχών να επιτευχθεί σωστά και έγκαιρα».

Τέλος καθίσταται γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο συσκέψεις με το ίδιο αντικείμενο, η μία στην Πάτρα στις 1-10-2007 για την ενημέρωση των γεωτεχνικών των Νομών Αχαίας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και η άλλη στην Χαλκίδα στις 3-10-2007 για την ενημέρωση των γεωτεχνικών των Νομών Εύβοιας και Φθιώτιδας.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, 2007


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook