pellatv
Live

Έρχονται 6.000 προσλήψεις οπλιτών

Σε προσλήψεις 6.000 επαγγελματιών οπλιτών για να ανανεωθεί το «γηρασμένο» στρατιωτικό προσωπικό, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς το υπουργείο Άμυνας.
Η σχετική μελέτη από το ΓΕΕΘΑ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες στο τελικό στάδιο, όμως κάποιες αλλαγές -πού είχαν επισημανθεί εδώ και χρόνια έχουν ήδη δρομολογηθεί εξαιτίας και της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό οι ανακοινώσεις για τις νέες προσλήψεις να γίνουν από τον Πρωθυπουργό το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Θα αφορά την πρόσληψη ΕΠΟΠ 5ετούς θητείας, αυξάνοντας άμεσα τον αριθμό των ανδρών που υπηρετούν.

Η αναδιοργάνωση της δομής δυνάμεων κινείται σε δύο άξονες.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ έχουν εκκινήσει διαδικασίες για την πρόσληψη 6.000 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) το 2021. Στόχος είναι όμως ο Στρατός να ανανεωθεί με προσλήψεις ΕΠΟΠ και όχι με ΟΒΑ, καθώς υπάρχει ανάγκη για στελέχη που θα μείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων πολλά χρόνια.

Η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια με δικαίωμα επανακατάταξης άλλα 3.
Αντίθετα, οι ΕΠΟΠ υπηρετούν επτά χρόνια και έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης. Οι επιτελείς τον «πενταγώνου» θεωρούν ότι είναι σκόπιμο να εκπαιδεύονται κι άλλο ώστε να γίνουν αποτελεσματικότεροι σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα. Για την αύξηση των «οροφών» του προσωπικού εξετάζεται και η αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Στο τραπέζι είναι πάντα και το ζήτημα της εξισορρόπησης της στρατιωτικής θητείας, η αύξησή της κατά 3 μήνες, δηλαδή στον Στρατό Ξηράς για να φτάσει τους 12 που είναι σήμερα στο Ναυτικό και την Αεροπορία. Αποτελεί πάγια εισήγηση των Επιτελείων, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Για την ανανέωση του δυναμικού συζητούνται και μέτρα, όπως εθελοντική στράτευση γυναικών ή υποχρεωτική στράτευση στα 18 για κάποιες περιπτώσεις.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025