pellatv
Live

«Δικαίωμα» του ισραηλινού στρατού να σκοτώνει στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Πέμπτη το δικαίωμα του ισραηλινού στρατού να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστίνιων που διαδηλώνουν κατά μήκος των συνόρων του με τη Λωρίδα της Γάζας.

Με την απόφασή του, που εκτείνεται σε 41 σελίδες και δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το βράδυ από το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή ισραηλινών και παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν ζητήσει στα τέλη Απριλίου να σταματήσει ο ισραηλινός στρατός να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Έσθερ Χαγιούτ δέχθηκε την άποψη της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές στη Γάζα δεν είναι ειρηνικοί πολίτες, αλλά παράγοντες μιας «ένοπλης σύγκρουσης» μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας διαδηλώνουν από τις 30 Μαρτίου κατά μήκος των συνόρων του θύλακα αυτού με το Ισραήλ με αίτημα το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στη γη από την οποία εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Τουλάχιστον 119 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών,

Πηγή: tovima.gr

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας

18:01 - Σοσιαλδημοκρατία: Ισορροπία πολιτικού ορθολογισμού και φαντασίας εν μέσω δημοσιονομικών κανόνων

10:56 - Λάκης Βασιλειάδης: Και επίσημα η έγκριση για προκήρυξη των 10 θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία μας

10:54 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση για τις υγειονομικές μονάδες στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές

10:51 - Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης : Ανθοέκθεση 2025:Γιορτή Χρωμάτων, Χορού και Μουσικής

10:43 - 3ο Axios Running Festival. Την Κυριακή 18 Μαΐου ζήστε την εμπειρία!

07:57 - ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ