pellatv
Live

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών Fruit Attraction 2023 στη Μαδρίτη

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών φρούτων της περιοχής, συμμετείχαν για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών Fruit Attraction 2023, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο IFEMAFERIA de MADRID της Μαδρίτης.

       Η Fruit Attraction αποτελεί μια από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου και της παγκόσμιας αγοράς, διασυνδέοντας όλη την αλυσίδα της παραγωγής και της εμπορίας. Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενήθηκαν παράλληλα το Innovation Hub, το Ecorganic Market, αφιερωμένο στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, το Smart Agro για τις νέες τεχνολογίες και τη συνδεσιμότητα, η ενότητα Nuts Hub, το Biotech Attraction και το Startup’s Hub, που αναδεικνύει τις νεοσύστατες εταιρείες. Η φετινή Fruit Attraction 2023 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συγκέντρωσε τουλάχιστον 2.000 εκθέτες από 56 χώρες και οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 90.000 προερχόμενοι από 137 χώρες.

Φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε έναν προνομιακό χώρο στο περίπτερο 10, όπου και φιλοξένησε οκτώ δυναμικές εταιρείες φρούτων σε ένα περίπτερο σύγχρονου design και αισθητικής. Το περίπτερο της Περιφέρειας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας, να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν καινούριες επαφές, να ανανεώσουν ήδη υπάρχουσες συνεργασίες, να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο των φρούτων, να δουν από κοντά νέες συσκευασίες, να ενημερωθούν σχετικά με καινοτόμες πρακτικές και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό εμπορικό αποτέλεσμα για την εταιρεία τους.

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος σημειώνει: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση Fruit Attraction 2023 στη Μαδρίτη. Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια παίρνει μέρος σε κλαδική έκθεση και στέκεται δίπλα στις επιχειρήσεις φρούτων και λαχανικών. Με την εντατική προσπάθεια που καταβάλουμε και με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας προωθούμε τα προϊόντα της μακεδονικής γης και διεκδικούμε μία θέση στην παγκόσμια αγορά των αγροδιατροφικών προϊόντων».

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ