pellatv
Live

Ηλεκτρικό ρεύμα: Εκτινάχθηκαν οι τιμές σε Γερμανία και Γαλλία

Πάνω από τα 800 ευρώ αυξήθηκαν οι τιμές του ρεύματος στη Γερμανία για το επόμενο έτος σήμερα και είναι σχεδόν 10 φορές υψηλότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα γερμανικά προθεσμιακά στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας έφτασαν επίσης επίπεδα ρεκόρ, αγγίζοντας έως και τα 829 ευρώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο βάθος ολόκληρης της εβδομάδας, η τιμή για τη Γερμανία έχει αυξηθεί έως και 48%.

Αντίστοιχα, άνω των 1.000 ευρώ αναρριχήθηκε η τιμή του ρεύματος στη Γαλλία για το 2023, καταγράφοντας δεκαπλάσια αύξηση του κόστους τους τελευταίους 12 μήνες.

Ειδικότερα, τα προθεσμιακά συμβόλαια της Γαλλίας για το επόμενο έτος ενισχύθηκαν έως και 13% στα 1.022 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, η αύξηση έχει φτάσει το 24%.

 

Πανικός στην αγορά ενέργειας της Ε.Ε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η τιμή του ρεύματος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σχεδόν σε καθημερινή βάση λόγω της μείωσης της ροής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία ενόψει του χειμώνα. Η πρωτοφανής αύξηση στις ενεργειακές τιμές πυροδοτεί συνεχώς μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις και ροκανίζει τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά μήκος της Ευρώπης.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, χαμηλώνει η θέρμανση στα κτίρια και η φωτεινότητα των διαφημίσεων σε εξωτερικούς χώρους. Στη Βρετανία, οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφότου η αρμόδια αρχή ανέβασε το πλαφόν στο κόστος.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου