pellatv
Live

Οργή στην Αγκυρα για την αναγνώριση της γενοκτονίας

Κατηγορίες για «προδοσία» που διατυπώθηκαν από μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία εναντίον πέντε τουρκικής καταγωγής ολλανδών βουλευτών, που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, χαρακτηρίσθηκαν ως «απαράδεκτες» και προκάλεσαν αγανάκτηση στην Ολλανδία.

«Το να απειλείς ή το να παρακινείς σε απειλές ως αντίδραση σε εκφρασμένες απόψεις είναι κάτι απαράδεκτο. Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία ούτε σε μια ανοικτή και ελεύθερη κοινωνία όπως η δική μας», τόνισε η Χαντιζά Αρίμπ, πρόεδρος της κάτω βουλής του ολλανδικού κοινοβουλίου.

«Είναι αυτό που αποκαλούμε ελευθερία της έκφρασης», συνέχισε η Αρίμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα αναφοράς De Volkskrant.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah κατηγόρησε το Σάββατο πέντε τουρκικής καταγωγής ολλανδούς βουλευτές ότι «πρόδωσαν» τη χώρα τους αφού η ολλανδική κάτω βουλή ψήφισε μαζικά υπέρ ενός ψηφίσματος για την «ξεκάθαρη» παραδοχή της αρμενικής γενοκτονίας.

 Προσελκύοντας το θυμό της Τουρκίας σ' ένα πλαίσιο ήδη τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι βουλευτές ενέκριναν επίσης την αποστολή ενός αντιπροσώπου της ολλανδικής κυβέρνησης στις 24 Απριλίου στο Ερεβάν για τις τελετές μνήμης που θα πραγματοποιηθούν εκεί για τις σφαγές που διαπράχθηκαν από το 1915 ως το 1917 υπό την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Οι «πέντε βουλευτές έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι εναντίον της Τουρκίας» υποστηρίζοντας «τη σκανδαλώδη απόφαση» να αναγνωρισθεί η αρμενική γενοκτονία, έγραψε η Sabah.

Την Κυριακή μια άλλη εφημερίδα που πρόσκειται στο τουρκικό καθεστώς, η Yeni Akit, χαρακτήρισε τους βουλευτές αυτούς «εκφυλισμένους». Στη συνέχεια οι βουλευτές που έγιναν στόχοι --δύο σοσιαλιστές, δύο οικολόγοι και μια φιλελεύθερη-- δήλωσαν πως δέχθηκαν απειλές και μηνύματα μίσους.

«Η εποχή του εκφοβισμού και της δαιμονοποίησης έχει παρέλθει», δήλωσε ο Ζιχνί Εζντίλ, βουλευτής του οικολογικού κόμματος GroenLinks, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα AD.

«Τέτοια άτομα δεν μπορούν να με αγγίξουν καθόλου. Είμαι Ολλανδέζα», δήλωσε η φιλελεύθερη συνάδελφός του Ντιλάν Γεσιλγκιόζ, που έφθασε στην Ολλανδία ως πρόσφυγας το 1984.

Πηγή: tanea.gr

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας

10:34 - Μιχάλης Κατρίνης: Επί 6 χρόνια η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανομία στα πανεπιστήμια

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας