pellatv
Live

Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων στο Πανεπιστήμιο της Πεσαβάρ – Τουλάχιστον 9 νεκροί

35 οι τραυματίες - Οι δράστες αντάλλαξαν σφοδρά πυρά με αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο - Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν

Ένοπλοι Πακιστανοί Ταλιμπάν ντυμένοι με μπούρκες εισέβαλαν στον χώρο του γεοπονικού πανεπιστημίου της Πεσάβαρ σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη 35, ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Οι δράστες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες έφτασαν στο σημείο της επίθεσης περίπου δύο ώρες αφού ξεκίνησε, επεσήμανε ο Ταχίρ Χαν διοικητής της πόλης αυτής που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

«Μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον χώρο του πανεπιστημίου», σημείωσε ο Χαν, ενώ πρόσθεσε ότι «μια έκρηξη ακούστηκε από το πανεπιστήμιο».
Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του Μοχαμάντ Χορασάνι ότι στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι ένοπλοι έφτασαν στο πανεπιστήμιο με ένα τρίκυκλο και φορώντας μπούρκα, μια ενδυμασία που φορούν πολλές γυναίκες στην περιοχή, εξήγησε ο Χαν. Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου, πρόσθεσε.

Ένας από τους τραυματίες φοιτητές, ο Αχτεσάν ουλ Χακ δήλωσε ότι στην εστία του πανεπιστημίου διαμένουν κανονικά σχεδόν 400 φοιτητές, όμως οι περισσότεροι είχαν πάει στα σπίτια τους με την ευκαιρία μιας γιορτής το Σαββατοκύριακο και μόλις 120 είχαν μείνει.
«Κοιμόμασταν όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Σηκώθηκα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλοι έτρεχαν και φώναζαν "οι Ταλιμπάν μας έχουν επιτεθεί"».

Ο Σεχζάντ Άκμπαρ, επικεφαλής του νοσοκομείου Χαγιαταμπάντ, δήλωσε ότι έξι άνθρωποι που είχαν διακομιστεί εκεί υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ ακόμη 18 λαμβάνουν θεραπεία. Ακόμη τρεις άνθρωποι πέθαναν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χιμπέρ, όπου βρίσκονται ακόμη 17 τραυματίες, σύμφωνα με τον διευθυντή του.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σκότωσαν 134 παιδιά σε ένα σχολείο του στρατού στην Πεσάβαρ, μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι δράστες είναι τρεις ή πέντε στον αριθμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Μεταξύ των τραυματιών είναι τουλάχιστον ένας φύλακας, ένας δημοσιογράφος και φοιτητές.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του Μοχαμάντ Χορασάνι ότι στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι ένοπλοι έφτασαν στο πανεπιστήμιο με ένα τρίκυκλο και φορώντας μπούρκα, μια ενδυμασία που φορούν πολλές γυναίκες στην περιοχή, εξήγησε ο Χαν. Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

[embed]

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύτηκε στις 1 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ