pellatv
Live

Προβάδισμα του Brexit δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά 4-5 ποσοστιαίες μονάδες ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την 23η Ιουνίου, σύμφωνα με ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ICM και YouGov.

Η δημοσκόπηση του ICM, στην οποία έλαβαν μέρος 1.741 άτομα από τις 3-5 Ιουνίου, έδειξε ότι το 48% θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, από 47% μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ το 43% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, μία μείωση 1% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η δημοσκόπηση της YouGov, στην οποία έλαβαν μέρος 3.495 άνθρωποι και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-3 Ιουνίου, έδειξε πως το 45% θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, από 40% σε μία συγκρίσιμη δημοσκόπηση έναν μήνα νωρίτερα, ενώ το 41% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, σε σχέση με το 42% νωρίτερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 11% των ψηφοφόρων παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι, μια μείωση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα.

Από τις οκτώ πιο πρόσφατα δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, μία δημοσκόπηση δείχνει ότι τα δύο στρατόπεδα είναι ισόπαλα, δύο έδειξαν ότι η παραμονή προηγείται και πέντε ότι προηγείται η έξοδος, περιλαμβανομένης και μιας ηλεκτρονικής δημοσκόπησης του TNS που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και δύο προηγούμενων δημοσκοπήσεων του ICM που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Στο μεταξύ, η πλειονότητα των Βρετανών (51%) τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν μήνα, σύμφωνα με έναν μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα WhatUKThinks.

Το ποσοστό αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη τους αναποφάσιστους, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνθέτει μια σειρά δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της WhatUKThinks, ο προηγούμενος μέσος όρος των δημοσκοπήσεων έδειχνε ότι θα δύο στρατόπεδα ήταν ισόπαλα, 50%-50%.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

15:01 - Η πρόληψη σώζει

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ