pellatv
Live

Τούρκος βουλευτής: Θα πάω στα νησιά, θα υψώσω την τουρκική σημαία και την ελληνική θα τους τη στείλω πίσω με κούριερ

Σε μια απίστευτη πρόκληση μέσα στο τουρκικό Κοινοβούλιο προχώρησε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Τανζού Οζτζάν.

«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική Βουλή.

Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι τα νησιά αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας και ότι θα πάει εντός των επόμενων ημερών με κάποιους άλλους που σκέφτονται όπως κι εκείνος μαζί με βάρκα και θα κατεβάσει την ελληνική σημαία για να υψώσει την τουρκική. Ο Οζτζάν ζήτησε επίσης να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο.

«Εδώ υπάρχουν 18 νησιά και 2 βραχονησίδες. Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός ξέρουν όλη την ώρα να πετάνε εθνικιστικές εκφράσεις, αλλά για να διώξουν την ελληνική σημαία από χωρικά μας ύδατα, που αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο, κλείνουν τα μάτια. Να δώσουν ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα, λέγοντας "βγάλε τη σημαία σου, αδελφέ, εδώ είναι δικό μου έδαφος", δεν το κάνουν», είπε επίσης ο προκλητικός Τούρκος βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι και ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε μιλήσει για «τα 18 νησιά που είναι τουρκικά». Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες είχε επαναφέρει σε ομιλία του το θέμα των βραχονησίδων, υποστηρίζοντας ότι τα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέχονται από την Ελλάδα. «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους βουλευτές του κόμματός του, θέτοντας το ερώτημα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ.: η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;», αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του

10:26 - Παραχώρηση έκτασης γηπέδου Μεγαπλατάνου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον Δήμο Αλμωπίας

10:23 - Παρουσίαση του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025 Μια γιορτή Πολιτισμού που μεγαλώνει και εμπνέει

10:20 - Πρόγραμμα 21ου Olympus Marathon 2025