pellatv
Live

Αλλάζουν τα διόδια στις εθνικές οδούς – Πώς θα πληρώνουν οι οδηγοί

Μετά τις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έρχονται ανατροπές και στα διόδια στις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, από το 2018 θα αλλάξει ο τρόπος πληρωμής στα διόδια. Θα ξεκινήσει η εφαρμογή της πληρωμής βάσει χιλιομετρικής απόστασης που διανύει το κάθε όχημα. Η εφαρμογή θα γίνει πρώτα στην Εγνατία Oδό.

Τέλος τα ταμεία στα διόδια

Με το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων τα ταμεία θα καταργηθούν. Τα μόνα που θα παραμείνουν θα είναι εκείνα που θα εξυπηρετούν τους οδηγούς για την έκδοση των ειδικών μηχανημάτων.

Για την πληρωμή της χρήσης του οδικού δικτύου θα υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί. Η πληρωμή θα πραγματοποιείται είτε με μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα, είτε και μέσω ειδικής εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο.

Σπίρτζης: Εως το τέλος του έτους ο διαγωνισμός 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιοώργου Παπαδάκη, είπε ότι έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα διοδίων. Στόχος του υπουργείου είναι να να ξεκινήσει μέσα στο 2018 η πρώτη φάση υλοποίησης και εφαρμογής του νέου συστήματος, πρώτα από την Εγνατία Οδό. Στη συνέχεια το νέο σύστημα πληρωμής θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα.

Πώς θα γίνονται οι χρεώσεις 

Η αλλαγή που θα φέρει το νέο σύστημα πληρωμής είναι ότι οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο στα διόδια, αλλά οι χρεώσεις θα γίνονται με βάση τα χιλιόμετρα που θα διανύει κάθε οδηγός.

Συγκεκριμένα, το ειδικό μηχάνημα που θα τοποθετηθεί στους σταθμούς των διοδίων θα καταγράφει την είσοδο στην εθνική οδό και στη συνέχεια ανάλογα με την έξοδο που επιλέγει ο κάθε οδηγός να βγει, θα ενημερώνεται από τον σταθμό εξόδου για τη χρέωση.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές αποστάσεις και ειδικότερα για τους κατοίκους των περιοχών όπου βρίσκονται οι σταθμοί, θα υπάρξει μέριμνα και η χρέωση θα γίνεται με εκπτώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27